Najnovije vesti

ŠTA SE DEŠAVA SA PRINCEZOM LATIFOM? Posle optužbi da je drže u zarobljeništvu, ćerka vladara Dubaija uslikana na odmoru u Španiji
Foto: Youtube/Printscreen

nove fotke

ŠTA SE DEŠAVA SA PRINCEZOM LATIFOM? Posle optužbi da je drže u zarobljeništvu, ćerka vladara Dubaija uslikana na odmoru u Španiji

Planeta
13:51h

"Sjajno je" i "zabavlja se", ovo je opis odmora princeze Latife u Španiji. Čerka vladara Dubaija optužila je ranije svog oca da je drži u zarobljeništvu, ali se u poslednje vreme pojavljuju fotografije koje, naizgled, to demantuju.

Princeza Dubaija koja je izazvala veliku zabinutost međunarodne zajednice i Ujedinjenih nacija posle izveštaja da je pokušala - bez uspeha - da pobegne iz kandži svog oca koji je drži zatvorenu, sada je ponovo uzburkala duhove kada se na društvenim mrežama pojavio post u kome se navodi da je na "evropskom odmoru" u Španiji.

Izvesna Sioned Tejlor, koju su britanski mediji identifikovali kao bivšu članicu britanske mornarice, okačila je na Instagramu fotografiju na kojoj je sa princezom Latifom na madridskom aerodromu Adolfo Suarez.

Fotografiju prati i tekst: "Sjajan evropski odmor sa Latifom. Zabavljamo se istražujući".

Na pitanje kako je Latifa, Tejlor je u jednom komentaru ispod drugih fotografija sa aerodroma odgovorila "sjajno je" uz emodži palca podignutog na gore.

Tejlor, ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Londonu i Madridu kao i kancelarija za medije vlade u Dubaiju nisu odgovarali na upite Asošijejted presa.

Tejlor je u maju postovala dve fotografije princeze Latife iz dva tržna centra u Dubaiju.

Fotografije i natpisi da je princeza "dobro" prkose optužbama aktivista i UN-ovih eksperata da je ćerka Muhameda din Rašida al Maktuma zlostavljana, da je zatvorena i da je taoc svog oca.

Šekij je demantovao sve optužbe da zlostavlja Latifu kao i njenu stariju sestru Šamsu za koju je britanski sud utvrdio da su je oteli njegovi ljudi u Kembridžu 2000. godine i koja od tada nije viđena.

"Drago nam je što Latifa, kako se čini, ima pasoš, može da putuje i uživa u sve većoj slobodi", rekao je Rojtersu advokat grupe koja se zalaže za njeno puštanje, Dejvid Haj. "Mogu da potvrdim i da je nekoliko članova tima imalo direktne kontakte sa Latifom", dodao je on.

Latifa (35) je pokušala da pobegne iz zemlje 2018. godine ali su je očevi komandosi u tome sprečili kod obale Indije. Na snimku koji je BBC objavio u februaru Latifa je ispričala da je otac drži zatvorenu u vili koja je pretvorena u zatvor.

Dramatični pokušaj bekstva morem i njegove posledice uzdrmale su imidž šeika Muhameda, potpredsednika i premijera UAE, za koga se priča da ima desetine deca sa više supruga. Neki njegovi sinovi i ćerke često se pojavljuju u medijima, dok drugi ne.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja