UNUKA LEGENDARNE NINE SIMON SE OBRUŠILA NA KAMALU HARIS: Uzela nam je sve! Moraću da budem striptizeta da platim račune!
Foto: Profimedia

ozbiljne optužbe na račun američke potpredsednice

UNUKA LEGENDARNE NINE SIMON SE OBRUŠILA NA KAMALU HARIS: Uzela nam je sve! Moraću da budem striptizeta da platim račune!

Planeta -

Unuka legendarne američke pevačice Nine Simon, Riana Simon Keli, iznela je niz optužbi na račun aktuelne potpredsednice SAD Kamale Haris koju krivi da je progonila njenu porodicu dok je bila državni tužilac u Kaliforniji, zbog čega je i njena majka u jednom trenutku pokušala samoubistvo.

Na Tviteru je navela kako je Harisova imovinu Nine Simon oduzela od porodice i predala je "belim ljudima", preneo je RT. Zbog toga je, kako kaže, siromašna zbog čega "razmišlja da postane stiptizeta kako bi platila račune".

"U javnost je pustila priče da su se fondovi zloupotrebljavali, a Harisova je zastrašivala i maltretirala moju majku koja je potom bila primorana da više ne upravlja imovinom", navela je.

"Naša porodica ne upravlja njenom imovinom, ne dobijamo tantijeme, ništa. Želite da znate ko je odgovoran za to, pitajte Kamalu Haris zašto je krenula na moju porodicu", napisala je u jednom tvitu i dodala: "Pitajte je zašto je razdvojila moju porodicu. Zašto je imovina moje bake u rasulu, zašto nemamo više prava ni na šta".

Kelijeva tvrdi da je Harisovoj bio cilj da njenu majku Lisu Simon Keli ukloni od upravljanja imovinom Nine Simon, kako ne bi više bila pravno zaštićena, kako bi mogla da je potom krivično goni zbog pronevere, za koju Riana ističe da se nikada nije ni dogodila.

Dodaje i da je njena majka bila izložena mnogim glasinama, a Harisovu direktno optužuje da je, zbog mnogobrojnih sudskih procesa koje je pokrenula, krivac i za depresiju u koju je upala njena majka zbog čega je pokušala i da se ubije.

Kako je navela, Lisa Simon nije mogla ni da kaže da je ćerka Nine Simon.

Optužila je i potpredsednicu da je prekoračila svoja ovlašćenja jer se imovina Nine Simon nalazi u Francuskoj. Pevačica je živela, radila i umrla u toj zemlji.

Nina Simon, 0617012032
foto: Profimedia

Lisa Simon Keli, takođe pevačica, podržala je ove ćerkine tvrdnje.

Kamala Haris nije odgovarala na optužbe, ali ovo nije prvi put da neko preispituje njen rad dok je bila državni tužilac.

Ko je bila Nina Simon?

Nina Simon, rođena kao Junis Kejtlin Vejmon (1933-2003), bila je američka pevačica, kompozitorka, pijanistkinja i aktivistkinja, poznata po brojnim muzičkim stilovima poput džeza, bluza, soula, ritma i bluza...

Promenila je ime u Nina Simon kako majka ne bi otkrila da svira "đavolju muziku", a za taj pseudonim se odlučila jer ju je dečko zvao ninja (devojčica), a takođe se divila francuskoj glumici Simon Sinjore koju je videla u jednom filmu. U početku je svirala u klubovima gde je stekla mali, ali veran broj obožavalaca, a prava popularnost je došla 60-ih. Od 1958. do 1974. snimila je više od 40 albuma. Bila je i istaknuti borac za ljudska prava. Nekoliko godina je bolovala od raka dojke, a preminula je u snu u svom domu na jugu Francuske. Sahrani je prisustvovao veliki broj poznatih muzičara i drugih javnih ličnosti, a njen pepeo je rasut u nekoliko afričkih zemalja. Iza sebe je ostavila ćerku Lisu. Neki od njenih najvećih hitova su: I Loves You, Porgy; My Baby Just Cares for Me; Sinnerman; Feeling Good itd.

Riana Simon Keli smatra da je Harisova pokrenula ceo proces protiv njene porodice na ličnom nivou i da nije slučajnost što se tokom inauguracije Džoa Bajdena čula i čuvena pesma "feeling Good" njene bake Nine Simon.

"Da pitamo Kamalu zašto je posle svih muka na koje nas je stavila izabrala pesmu Nine Simon da se čuje dok je polagala zakletvu kao potpredsednica? Vrlo dobro je znala šta radi", navela je pevačicina unuka.

"Moja baka je stvorila nešto prelepo tokom života, čak i kad je bila u bolu. Veoma sam ponosna na ono što je ostavila iza sebe, ali se osećam razdvojeno od svog nasleđa, kao da uopšte nije moje. Razara mi srce da belci prave pare od napornog rada moje bake, a da smo mi imali sva prava na to kao njena porodica, a sad nemamo ništa!", zaključila je.

Inače, Lisa Simon je upravljala imovinom svoje majke i humanitarnim fondom, međutim, optužena je da je, navodno, 2 miliona dolara, uključujući depozit od 1,5 miliona dolara, prenela na svoju firmu.

Sud je potom tražio da doplati skoro 6 miliona, plus 2,5 miliona kamate, a naposletku je morala da se odrekne svih autorskih prava.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track