PREDSEDNIK RUSKE DUME UPOZORAVA: Ne provocirajte nuklearnu silu, tako pretite globalnoj bezbednosti!
Foto: Profimedia

posle incidenta u crnom moru

PREDSEDNIK RUSKE DUME UPOZORAVA: Ne provocirajte nuklearnu silu, tako pretite globalnoj bezbednosti!

Planeta -

Predsednik Državne dume upozorio je posle incidenta sa britanskim razaračem u Crnom moru, da provociranje nuklearne sile ugrožava mir i globalnu bezbednost-

Predsednik Državne dume, donjeg doma ruskog parlamenta, Vjačeslav Volodin pozvao je međunarodne organizacije da osude ponašanje britanskih vlasti nakon incidenta sa britanskim razaračem u vodama Crnog mora i upozorio da bilo kakve provokacije protiv jedne nuklearne države ugrožavaju mir i globalnu bezbednost.

"Bilo bi ispravno za međunarodne organizacije - Ujedinjene nacije, OEBS (Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju) i PS SE (Parlamentarna skupština Saveta Evrope), kao i Evropski parlament, da osude akcije britanskih vlasti i pozovu na odgovornost one koji stoje iza takvog nepromišljenog koraka", naveo je Volodin na svom nalogu na Telegramu.

Volodin je upozorio da bi posledice britanske provokacije mogle bi da budu katastrofalne, prenosi TASS.

"Bilo kakve provokacije protiv nuklearne sile ugrožavaju mir i globalnu bezbednost uopšte"; rekao je Volodin.

On je ocenio da je čudno da se, imajući ovo u vidu, ni SAD ni Evropska unija nisu oglasile nikakvim saopštenjima o potrebi da se uvedu sankcije protiv Velike Britanije.

Volodin smatra da oni pokušavaju da potisnu incident i da je to samo još jedan primer primene dvostrukih standarda.

Vlasti u Moskvi objavile su u sredu da su patrolni brod i borbeni avion ispalili upozoravajuće hice u blizini britanskog razarača "Difender", jer je ušao u ruske teritorijalne vode u blizini Krima, što je Britanija demantovala.

London tvrdi da je brod prolazio kroz ukrajinske teritorijalne vode u skladu sa međunarodnim pravom, odbacujući navode Rusije da je ruska mornarica ispalila hice upozorenja.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track