PUTIN OTKRIO KOJU JE VAKCINU PRIMIO: Nisam hteo ranije da kažem da ne bih stvarao konkurenciju
Foto: Printscreeb/YouTube

direktna linija

PUTIN OTKRIO KOJU JE VAKCINU PRIMIO: Nisam hteo ranije da kažem da ne bih stvarao konkurenciju

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin je tačno u podne po moskovskom vremenu počeo da odgovara na pitanja ruskih građana u okviru tradicionalnog TV programa "Direktna linija".

Putin, koji 18. put odgovara na pitanja građana, rekao je na početku programa da ne podržava obaveznu vakcinaciju, ali je poručio da se dalje širenje infekcije može sprečiti samo zahvaljujući vakcinaciji.

U odgovoru na pitanje građana koju vakcinu je primio, Putin je rekao da su ga zamolili da ne kaže kako ne bi stvarao konkurenciju, ali je danas ipak odlučio da otkrije, navodeći da je u pitanju vakcina "Sputnjik V".

"Posle primanja druge komponente uveče sam imao temperaturu 37,2 stepena, a ujutru 36,6 stepeni", rekao je Putin, a prenosi "Sputnjik"ˇ Saopšteno je da je primljeno oko dva miliona pitanja za ruskog predsednika i da ona nastavljaju da pristižu, javlja ruska agencija TASS.

U Rusiji je u poslednja 24 sata od posledica korona virusa preminulo 669 osoba što je najveći broj smrtnih slučajeva od početka pandemije.

Do sada je umrlo 135.214 pacijenata, saopštili su nadležni, prenosi TASS.

Takođe je prijavljeno 21.042 novih slučajeva od kojih je 5.823 u Moskvi.

Tokom juna u Rusiji je registrovano 447.682 novozaraženih što je oko 66 odsto više slučajeva kovida nego u junu, prenosi TASS.

Građani Rusije su do sada poslali više od 1,2 miliona pitanja za ruskog predsednika Vladimira Putina za TV program "Direktna linija".

Do 09:05 časova po Moskovskom vremenu, primljeno je 1.256.048 pitanja, od čega 658.183 pitanja preko kol centra. Takođe je poslato 331.070 pitanja putem SMS-a ili MMS-a, preko veb sajta 129.336 i 103.972 putem mobilne aplikacije "Moskva-Putinu", prenosi ruska agencija Tass.

Još 33.487 pitanja je primljeno preko društvenih mreža.

Vakcinacija i borba protiv kovida-19 su najpopularnije teme, primetio je TV kanal "Rusija 24".

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track