SVET NIJE BIO NA PRAGU NOVOG RATA Putin: I da smo potopili britanski razarač ne bi bilo trećeg svetskog rata
Foto: Profimedia

provokacija

SVET NIJE BIO NA PRAGU NOVOG RATA Putin: I da smo potopili britanski razarač ne bi bilo trećeg svetskog rata

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio danas da je razarač britanske kraljevske mornarice u Crnom moru namerno pokušao da testira ruske odbrambene mogućnosti.

"To je sasvim sigurno bila provokacija... Šta su želeli da nam pokažu i koji su bili ciljevi te provokacije? Pre svega to je bila kompleksna provokacija ne samo Britanaca već i Amerikanaca", rekao je Putin tokom specijalnog programa "Direktna linija", gde javno odgovara na pitanja građana.

On je, međutim, naglasio da se zbog incidenta sa britanskim razaračem kod Krima svet nije nalazio na pragu trećeg svetskog rata.

"I da smo potopili britanski razarač, ne bi bilo trećeg svetskog rata", izjavio je Putin i naveo da je Britanija želela da otkrije lokaciju ruskih snaga na Krimu i da vidi kako reaguju.

Kako je dodao, incident sa britanskim razaračem kod obala Krima je provokacija, u kojoj nisu učestvovali samo Britanci, već i Amerikanci.

Ruski predsednik je tačno u podne po moskovskom vremenu, 18. put, počeo da odgovara na pitanja ruskih građana. Kako je ranije saopšteno, primljeno je oko dva miliona pitanja za ruskog predsednika i ona nastavljaju da pristižu.

Kurir.rs/Sputnik international

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track