ZELENSKI ODGOVORIO PUTINU: Da smo isti, onda bi se u Moskvi koristila grivnja i vijorila žuto-plava zastava
Foto: AP

definitivno nismo isti

ZELENSKI ODGOVORIO PUTINU: Da smo isti, onda bi se u Moskvi koristila grivnja i vijorila žuto-plava zastava

Planeta -

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski reagovao na izjavu Vladimira Putina da su Rusi i Ukrajinci jedan narod.

Tokom odgovaranja na pitanja građana, ruski predsednik je rekao da je ukrajinsko rukovodstvo, a ne ukrajinski narod, neprijateljski raspoloženo prema Rusiji i da veruje da su Rusi i Ukrajinci jedan narod.

"Hajde da konačno stavimo tačku na ovo. Mi definitivno nismo jedan narod", rekao je Zelenski u intervjuu Іnterfaks-Ukraina, a prenosi ambasada Ukrajine u Srbiji koja je prosledila saopštenje medijima u Srbiji.

Zelenski je naveo da dve države imaju mnogo zajedničkog.

"Imamo zajednički deo istorije, sećanja, susedstva, rođaka, zajedničke pobede nad fašizmom i zajedničkih tragedija. Ali da su Ukrajinci i Rusi jedan narod, onda bi u Moskvi, najverovatnije, vladala grivnja (ukrajinska valuta), a iznad Državne Dume viorila bi se žuto-plava zastava (zastava Ukrajine)", istakao je ukrajinski lider.

"Zaista bismo trebali imati jedan cilj, da okončamo rat u Donbasu, vratimo Ukrajini njene teritorije. I još nešto - nemoguće je istovremeno govoriti o 'jednom narodu' i otvoreno zauzimati naše teritorije i nastaviti rat u Donbasu. Ovo je očigledno", rezimirao je Zelenski.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track