STOPIRANA AKCIJA SPASAVANJA: Višespratnica u Majamiju biće srušena kontrolisanom eksplozijom zbog približavanja tropske oluje
Foto: Michael Reaves / Getty images / Profimedia

poginulo najmanje 24 ljudi

STOPIRANA AKCIJA SPASAVANJA: Višespratnica u Majamiju biće srušena kontrolisanom eksplozijom zbog približavanja tropske oluje

Planeta -

Suspendovana je spasilačka akcija i potraga za preživelima u ruševinama stambene zgrade u Majamiju koja se srušila nešto posle ponoći 24. juna, a nadležni su najavili da su u toku pripreme za rušenje ostatka građevinske strukture jer se približava tropska oluja Elsa.

Gradonačelnica okuga Dadi u Majamiju Danijela Livajn Kava potvrdila je da će se rušenje ostataka strukture 12-spratnice obaviti već danas, ali je ukazala da će biti korišćen metod kontrolisanih eksplozija pa evakuacija okolnih zgrada neće biti neophodna, preneo je Rojters.

Majami Bič, Majami, srušena zgrada, 0618671629
foto: EyePress via AFP / AFP / Profimedia

Nakon rušenja zgrade u Surfsajdu u kojem je poginulo najmanje 24 ljudi, a 124 se i dalje vode kao nestali, gradonačelnica Kava je zatražila da se izvrši provera svih zgrada starijih od 40 godina i obavi nova građevinska sertifikacija.

Majami, zgrada, urušavanje
foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Porodice nestalih su obaveštene da se za danas planira rušenje ostataka ovog objekta.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja