BITKOIN OPET U PADU Stručnjaci umereno optimistični da će se kripto tržište stabilizovati
Foto: Profimedia

kriptovalute

BITKOIN OPET U PADU Stručnjaci umereno optimistični da će se kripto tržište stabilizovati

Planeta -

Tržište kriptovaluta prilično je nestabilno, trendovi rasta i pada se smenjuju doslovno na dnevnom nivou. Nakon što su jučerašnji dan počele u debelim plusevima, stanje na tržištu kriptovaluta je danas drugačije.

Najpoznatija kriptovaluta na svetu, bitkoin je prema podacima sajta Koinbejs, jutros pala za 3,89 posto, odnosno na cenu od 34.202 dolara.

Etereum, druga najpopularnija kripotvaluta na svetu je u poslednja 24 sata izgubila 3,573 odsto svoje vrednosti, i njim se trenutno trguje po ceni od 2,273 dolara.

Većina kripotvaluta je takođe u poslednja 24 sata izgubila na vrednosti.

Jedan od najpopularnijih biznis njuz sajtova CNBC sproveo je istraživanje kojom su obuhvaćeni menadžeri imovine. Na pitanje kolika će biti vrednost bitkoina na kraju godine, 44 odsto njih je reklo da će to biti manje od 30.000 američkih dolara.

Od preostalih 56 posto, njih 25 procenata očekuje da će se cena bitkoina stabilisati na 45.000 dolara, dok ostalih 25 posto procenjuje da će ta cifra biti oko 55.000 dolara. Samo šest procenata ispitanih veruje da će se cena ove godine vratiti iznad 60.000 američkih dolara i približiti rekordu iz aprila od 65.000 dolara.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track