REJTING PREDSEDNIKA SAD SVE GORI: Bajden možda pobeđuje koronu, ali na ova dva fronta gubi naveliko, pokazuju ankete VIDEO
Foto: EPA/Michael Reynolds, Shutterstock

provera

REJTING PREDSEDNIKA SAD SVE GORI: Bajden možda pobeđuje koronu, ali na ova dva fronta gubi naveliko, pokazuju ankete VIDEO

Planeta -

Predsednik SAD Džo Bajden usredsređen je na pandemiju, dok negativno ankete odražava nezadovoljstvo birača sve većim kriminalom i ilegalnom imigracijom na južnoj granici.

"Ove godine, četvrti jul je dan posebnog slavlja, jer izlazimo iz mraka godine pandemije i izolacije, godine straha od bola i srcedrapajućeg gubitka", rekao je Bajden, ističući koronavirus tokom svog jula 4 govor.

"Danas smo bliži nego ikad proglašenju svoje nezavisnosti od smrtonosnog virusa. To ne znači da je bitka protiv COVID-19 gotova. Imamo još mnogo posla".

Bajden nije spomenuo svoj stav o defanzivi policije, kako da ublaži rastuću stopu kriminala ili koje će akcije preduzeti da zaustavi ilegalne prelaze granice, područja u kojima ima loš birački broj.

Vašington Post otkrio je u subotu da samo "33 posto Amerikanaca kaže da odobravaju način na koji postupa" s ilegalnom imigracijom na južnoj granici. Među demokratama, samo 63 odsto odobrava njegovo rukovanje imigracijom.

Post je takođe ukazao da samo 38 odsto Amerikanaca odobrava Bajdenovo postupanje sa zločinom, dok 48 odsto odobrava.

AP ponudio je u ponedeljak, govor 4. jula „dugo očekivanu priliku da se istakne“ koronavirus tokom „najvećeg“ događaja „još za vreme njegovog predsednikovanja, što je najjasniji pokazatelj da su SAD prešle u novu fazu odgovora na virus“.

„Bajden je želeo da slave i svi Amerikanci, nakon što je pretrpeo 16 meseci poremećaja u pandemiji i više od 605.000 smrtnih slučajeva. Bela kuća je podstakla okupljanja i vatromete širom zemlje kako bi obeležila - kao da je istrgnuta iz holivudskog scenarija - „nezavisnost“ nacije od virusa “, nastavio je AP, odjekujući Bajdenovim hiper fokusom.

Ali Bajdenov hiper fokusiranje na pandemiju ne krije dokaze da su ilegalni prelazi granice porasli za gotovo 700 procenata u odnosu na prošli maj, dok kriminal raste u gradovima kojima upravljaju Demokrate usred poziva za uklanjanje policije.

Breitbart Nevs izvestili su 23. juna da su se ubistva povećala za 58 procenata u Atlanti koju vode demokrate, u Portlandu 533 procenta, a u Filadelfiji koju vode demokrati 37 procenata.

Kurir.rs/Breitbart

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track