POGINULO OSAM PADOBRANACA I PILOT: U avionskoj nesreći u Švedskoj nema preživelih, avion se zapalio nakon poletanja i srušio VIDEO
Foto: Printscreen Twitter/@sandipseth

tragedija kod orebra

POGINULO OSAM PADOBRANACA I PILOT: U avionskoj nesreći u Švedskoj nema preživelih, avion se zapalio nakon poletanja i srušio VIDEO

Planeta -

Švedska policija saopštila je da je poginulo svih devet osoba koje su bile u avionu koji se srušio nakon poletanja kod švedskog grada Orebro.

"Reč je o jako teškoj nesreći. Poginuli su svi koji su bili u avionu", saopštila je švedska policija na svojoj internet stranici.

Prema saopštenju, avion DHC-2 Turbo Beaver prevozio je osam padobranaca i jednog pilota. Srušio se blizu piste u vazduhoplovnoj luci Orebro ubrzo nakon poletanja i zapalio.

"S velikom tugom primio sam tragičnu vest o padu aviona u Orebru", napisao je na Tviteru premijer Stefan Lofven. "Moje su misli sa žrtvama, njihovim porodicama i bližnjima u ovom vrlo teškom trenutku".

Slična nesreća dogodila se na severu Švedske 2019. godine, kada se ubrzo nakon poletanja srušio avion koji je prevozio padobrance. U toj nesreći poginulo je devet osoba, a istraga je pokazala da je avion bio nepropisno natovaren.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track