HOROR U MONTANI: Medved izvukao kamperku iz šatora usred noći i ubio je
Foto: Profimedia

opasni grizli

HOROR U MONTANI: Medved izvukao kamperku iz šatora usred noći i ubio je

Planeta -

Američke vlasti tragaju za grizlijem koji je izvukao ženu iz šatora u Montani usred noći i ubio je.

Lia Dejvis Lokan (65), mediscinska sestra iz Kalifornije, iskusna biciklistkinja, bila je sa sestrom i jednim prijateljem na dugom turističkom putovanju biciklima.

Zaustavili su se kod jednog sela da bi prenoćili u prirodi, ali se ubrzo pojavio medved i tumarao oko njihovih šatora. Verujući u snagu spreja od kojeg beže životinje, oni su ipak odlučili da ostanu da spavaju na tom mestu, ali medved se vratio i ubio ženu.

Kamere za nadzor su snimile medveda od oko 180 kilograma koji je po selu noću tragao za hranom i upao u jedan kokošinjac gde je pojeo nekoliko kokošaka.

Lokalne vlasti i uz pomoć helikoptera tragaju za medvedom da bi ga ubile, a nadaju se da će se uhvatiti u neku od zamki postavljenih u blizini.

Medvedi grizli su poslednjih godina sve veća napast na Severnim Stenovitim planinama jer su zakonom zaštićeni, množe se i šire na nova područja gde dolazi sve više ljudi željnih avanture.

Računa se da u tom kraju i dalje ka severu, do granice Kanade, živi oko 1.000 grizlija što je njihova najveća koncentracija u SAD.

Ima smrtonosnih napada na ljude, ali su veoma retki: za poslednjih 20 godina bila su samo tri, uključujući i najnoviji, ovonedeljni, kaže američka Služba za zaštitu prirode.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track