AMBASADOROVA ŽENA ŠAMARA LI ŠAMARA: Supruga belgijskog diplomate u Seulu sada napala čistača
Foto: pPrintscreen/YouTube

žena ima problem

AMBASADOROVA ŽENA ŠAMARA LI ŠAMARA: Supruga belgijskog diplomate u Seulu sada napala čistača

Planeta -

Belgija je saopštila da "bez odlaganja" povlači svog ambasadora iz Seula nakon što je njegova supruga ponovo fizički napala nekoga.

Ambasador Petera Lekuje opozvan je krajem maja posle incidenta u aprilu kada je njegova žena, Sjang Sjuću snimljena kako udara ženu u prodavnici u Seulu. Lekuje je trebalo da se vrati u Belgiju ovog meseca.

U najnovijem incidentu, Sjang je fizički napala čistača u Seulu u ponedeljak ujutru. Sukob je, kako je CNN-u rečeno u policiji, počeo kada je neidentifikovani čistač čistio park i metlom slučajno dodirnuo Sjang.

Ambasadorova žena je onda zaurlala na njega i dva puta ga ošamarila, zbog čega ju je čistač gurnuo i ona je pala na zemlju.

Čistač je onda pozvao policiju i oboje su priznali da je do sukoba došlo. Niko nije želeo da podnese prijavu, a policija je odvela gospođu ambasadorku u obližnju kliniku na pregled jer se žalila da je bole leđa.

Belgijsko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je da su posle incidenta momentalno pozvali ambasadora da se sa ženom vrati u Belgiju.

Seul je saopštio da će razmotriti činjenice i reagovati u skladu sa njima, ako bude potrebno.

Posle aprilskog incidenta, Lekuje se izvinio u ženino ime i rekao da je i njoj iskreno žao zbog incidenta, ali da je ona "imala razloga da bude ljuta zbog načina na koji su je tretirali u radnji, iako je fizičko nasilje totalno neprihvatljivo".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track