BANDIDOSI ZABRANJENI: Zbog upletenosti u kriminal, bajkerskoj grupi zaplenjena sva imovina
Foto: EPA/ Marius Becker

rasformirani

BANDIDOSI ZABRANJENI: Zbog upletenosti u kriminal, bajkerskoj grupi zaplenjena sva imovina

Planeta -

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Horst Zehofer, zbog upletenosti u kriminal, zabranio je bajkersku grupu Bandidos i naložio da bude rasformirana.

Ovu odluku, kako je saopštio danas, doneo je u dogovoru sa kolegama iz pokrajina Severna Rajna Vestfalija, Donja Zaksonija, Hesen i Rajnland Falc.

Kao obrazloženje naveo je svrhu i delovanje te bajkerske grupe, kojoj je zaplenjena sva imovina, a simboli Bandidosa ne smeju više biti nošeni javno, niti šireni.

Statuti Bandidosa u Nemačkoj, koji su registrovani kao "BMC Federation West Central", predviđaju zajedničke vožnje motora i organizovanje skupova.

Međutim, prema vlastima, Bandidosi su upleteni u kriminal i imaju za cilj dobijanje teritorija i finansijske prevlasti, što postižu nasiljem prema drugim grupama.

Već početkom meseca je Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovelo pretrese protiv Bandidosa širom Nemačke. Policija je tom prilikom pronašla i zaplenila veće količine naoružanja, municije i novca.

Proteklih godina u Nemačkoj se vodi rat između bajkerskih grupa koje drže određene grane kriminala. Bandidosi su u Nemačkoj aktivni od 1999, a potiču iz SAD, gde su osnovani 1966.godine.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track