RASADNIK KOVIDA Tehno festival se pretvorio u žarište uprkos tome što su posetioci bili vakcinisani ili imali negativan test VIDEO
Foto: Printscreen/Facebook

delta soj

RASADNIK KOVIDA Tehno festival se pretvorio u žarište uprkos tome što su posetioci bili vakcinisani ili imali negativan test VIDEO

Planeta -

Posetioci dvodnevnog festivala su za ulazak na Verknipt fest morali da pruže potvrdu o vakcinaciji, preležanom kovidu ili negativni test

Mnogobrojni ljubitelji tehno i haus muzike okupili su se na Verknipt festival u Utrehtu od 3. do 5. jula ali se dugoočekivani muzički događaj pretvorio u novo žarište koronavirusa, uprkos tome što su posetioci morlai da pruže potvrdu o vakcinaciji, preležanom kovidu ili negativni test, piše list Špigl.

Desetak dana kasnije stižu vesti da se uprkos merama opreza, gotovo hiljadu posetilaca zarazilo koronavirusom, sa tendecijom rasta. Reč je o, kako prenose holandski mediji, nekih pet posto ukupnog broja posetilaca.

Portparolka holandskog zdravstvenog zavoda Lidija van der Mer upozorila je da bi ta brojka narednih dana mogla da raste. "Ipak, verujemo da smo sada na vrhuncu talasa", rekla je ona.

Prema njenim rečima, organizatori su se pridržavali epidemioloških mera. No, uprkos svemu, prvog dana se zarazilo 448 posetilaca, a drugoga dana registrovano je novih 516 zaraženih.

Delta varijanta koronavirusa brzo se širi u Holandiji. zbog čega su vlasti ponovo najavile zatvaranje diskoteka i noćnih klubova i otkazale festivale.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track