BEKSTVO SA ČETVRTOG SPRATA: Spektakularno bekstvo muškarca koji nije želeo da ostane u karantinu FOTO
Foto: Profimedia

australija

BEKSTVO SA ČETVRTOG SPRATA: Spektakularno bekstvo muškarca koji nije želeo da ostane u karantinu FOTO

Planeta -

Muškarac u australijskom gradu Pertu pobegao je iz obaveznog karantina u hotelu, spustivši se kroz prozor na četvrtom spratu uz pomoć kanapa napravljenog od vezanih čaršava, saopštila je lokalna policija.

Po dolasku na zapadnu obalu letom iz Brizbejna, čoveku je odbijena prijava za ulazak u skladu sa strogim pograničnim pravilima te australijske države koja su uvedena s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa, prenosi Rojters.

Muškarcu je rečeno da napusti tu australijsku državu u roku od 48 sati i odveden je u hotel na privremeni karantin, ali on se juče popodne spustio kroz prozor sobe na četvrtom spratu pomoću konopca napravljenog od posteljine i napustio područje, saopštila je policija Zapadne Australije uz fotografiju konpca kako visi sa prozora na poslednjem spratu zgrade.

Policija je osam sati kasnije uhapsila muškarca u širem području grada i podnela prijavu zbog toga što se nije pridržavao uputstava i pružanja lažnih informacija. Čovekov identitet nije objavljen niti razlog zašto je pobegao, ali je rečeno da ima 39 godina i da je bio negativan na virus.

Australija je zabeležila mnogo manje slučajeva zaraze i smrtnih slučajeva povezanih sa koronom nego brojne druge razvijene zemlje, zahvaljujući zatvaranju državnih i unutrašnjih granica, i uvođenju obaveznog hotelskog karantina za sve koji su stigli iz inostranstva.

Policija je međutim suočena sa talasom bekstava iz karantina, uključujući ženu koja je prošlog meseca pokušala da pobegne iz karantina razbivši vrata i spustivši se sa drugog sprata zgrade preko terase.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track