DOŽIVOTNI ZATVOR ZA UBICU IZ ATLANTE: Priznao krivicu za pokolj po azijskim salonima za masažu, ali mu preti i smrtna kazna
Foto: Printscreen Youtube/ 11Alive

u drugom okrugu

DOŽIVOTNI ZATVOR ZA UBICU IZ ATLANTE: Priznao krivicu za pokolj po azijskim salonima za masažu, ali mu preti i smrtna kazna

Planeta -

Mladić optužen za ubistvo osam osoba, uglavnom žena azijskog porekla, u salonima za masažu na području Atlante, priznao je danas da je kriv za četiri ubistva i osuđen je na doživotnu kaznu zatvora.

Robert Eron Long (22) i dalje se suočava sa smrtnom kaznom za druge smrtne slučajeve, za koje će mi biti suđeno u drugom okrugu, prenosi agencija AP.

Serija pucnjava na tri salona za masažu u martu izazvala je bes i podstakla strah među Amerikancima azijskog porekla, koji su se već suočili sa povećanim nepoverenjem zbog pandemije koronavirusa.

Mnogi su bili posebno uznemireni kada su vlasti nagovestile da Longovi zločini nisu rasno motivisani, već su proistekli iz njegove zavisnosti od seksa, koja nije priznata kao zvanični poremećaj.

Tužioci okruga Čiroki planirali su da zatraže smrtnu kaznu, ali su procenili da će sporazum o priznanju krivice doneti brzu pravdu i izbeći sve dugotrajne žalbe.

Long je 16. marta ubio četiri osobe, od kojih su tri bile žene, a dve azijskog porekla, u salonu za azijsku masažu u okrugu Čiroki. Tada je ranjena i peta osoba.

Long se zatim odvezao do Atlante, gde je u drugom centru za masažu pucao i ubio tri žene pre nego je prešao ulicu ka drugom salonu gde je ubio još jednu ženu, saopštila je policija. Sve žrtve u Atlanti bile su azijskog porekla.

U Atlanti, tužilac okruga Falton, Fani Vilis navela je da će tražiti smrtnu kaznu. Long je u ovom okrugu, osim za ubistvo, optužen za napad i domaći terorizam.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track