ISTEKLE IM VIZE: Vašington zatražio od 24 ruske diplomate da napuste zemlju, imaju rok mesec dana
Foto: Jonny White / Alamy / Alamy / Profimedia

novi spor?

ISTEKLE IM VIZE: Vašington zatražio od 24 ruske diplomate da napuste zemlju, imaju rok mesec dana

Planeta -

Ruski ambasador u Sjedinjenim Državama rekao je da je Vašington zatražio od 24 ruske diplomate da napuste zemlju do 3. septembra, nakon što su im istekle vize.

Ambasador Anatolij Antonov nije rekao da li je američki zahtev postaknut nekim posebnim sporom, a Vašington za sada nije komentarisao navode.

"Gotovo svi će otići bez zamene jer je vašington naglo pooštrio procedure izdavanja viza", rekao je Antonov u intervjuu za časopis Nešonel intrest.

Odnosi Moskve i Vašingtona dugo su loši, a dodatno su se pogoršali nakon što je američki predsednik Džo Bajden izjavio da veruje da je ruski predsednik Vladimir Putin ubica.

Napetosti su se donekle smirile nakon razgovora Bajdena i Putina 16. juna koji su čak doveli do povratka ulaganja nekih stranih investitora u obveznice ruske vlade.

"Nadamo se da će zdrav razum prevladati i da ćemo moći normalizovati život ruskih i američkih diplomata u Sjedinjenim Državama i Rusiji po principu uzajamnosti", rekao je Antonov.

Antonov je takođe rekao da e nada da će se nastaviti nedavno započeti dijalog između Sjedinjenih Država i Rusije o sajber bezbednosti.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track