GOVORIO JE DA JE VIRUS PREVARA, PROTIVIO SE VAKCINACIJI, A UMRO OD KORONE: Voditelj i antivakser pred smrt zažalio zbog kampanje
Foto: Printscreen Youtube

Napadao i Faučija

GOVORIO JE DA JE VIRUS PREVARA, PROTIVIO SE VAKCINACIJI, A UMRO OD KORONE: Voditelj i antivakser pred smrt zažalio zbog kampanje

Planeta -

Dik Farel desničarski televizijski i radio voditelj, za koga američki i britanski mediji pišu da je bio vatreni obožavalac bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa i oštar kritičar direktora američkog Nacionalnog instituta za zdravlje Entoni Faučija i vatreni protivnik vakcinacije preminuo je pre šest dana od posledica zaraze koronavirusom.

Farel je postoa poznat za vreme epidemije po tome što je za faučija govorio da je lažljivac i zaverenik i pozivao ljude da se ne vakcinišu, da bi kada je oboleo promenio mišljenje i kao je njegova prijateljica naveo zažalio što se nije vakcinisao, piše britanski Gardijan

"Poslao mi je poruku u kojoj je napisao: "Uzmi je". Rekao mi je da ovaj virus nije šala i rako mi još: "Voleo bih da sam je dobio (vakcinu), napisla je na svom Fejbuk profilu Farelova bliska prijateljica Ejmi Leigh Her.

Farel je rodom iz Kvinsa. Ovaj Njujorčanin vodio je radio emisiju na Floridi i bio pomoćno voditelj desničarskog medija Njuzmaks. Ovog desničarskog voditelja opisuju i kao pionira "šokantnih razgovora".

Farel Gardijan opisuje kao vatrenog pristalicu Donalda Trampa i postao je popularan kada je počeo da širi neutemljene teorije i zavere o navodnoj izbornoj prevari za vreme predsedničkih izbora u SAD novembra 2020. Postao je i poznat po tome što je preko svojih emisija dovodio u pitanje efikasnost vakcina protiv koronavirusa.

Neki njegovi prijatelji su kasnije promenili ploču i govorili su da im jedrago što su se vakcinisali i time sprečili da umru i da su se više plašili korone nego navodnih nuspojava od posledica vakcinacije.

Kurir.rs/Gardijan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track