OGLASILE SE SIRENE ZA RAKETNU OPASNOST U POJASU GAZE Gvozdena kupola aktivirana prvi put nakon operacije Čuvar zidova VIDEO
Foto: Printscreen/ Twitter

izraelski odbrambeni štit presreo jedan od projektiča

OGLASILE SE SIRENE ZA RAKETNU OPASNOST U POJASU GAZE Gvozdena kupola aktivirana prvi put nakon operacije Čuvar zidova VIDEO

Planeta -

U pojasu Gaze danas su se oglasile sirene za raketnu opasnost, u gradu Sedorotu, kao i u Ibimu, Erezu i Nir Amu.

Prema nepotrvrđenim izveštajima izraelski odbrambeni štiti - Gvozdena kupola je presreo jedan od projektila, prenosi Jerusalim post.

Ovo je prva aktivacija Gvozdene kupole od završetka operacije Čuvar zidova.

Nema izveštaja o povređenima ili žrtvama.

Odgovornost za rakete nije niko odmah preuzeo.

Rakete su ispaljene nekoliko sati pošto su se izraelski vojnici sukobili sa naoružanim Palestincima tokom hapšenja na drugoj palestinskoj teritoriji okupiranoj Zapadnoj obali, ubivši četvoricu.

To je jedan od najsmrtonosnijih sukoba u tom području posle više godina.

Sukob je izbio u Dženinu gde je napetost visoka otkako je jedan Palestinac ubijen početkom ovog meseca, takodje u sukobu s izraelskim snagama.

U najnovijoj pucnjavi pored četvorice ubijenih, jedan Palestinac je teško ranjen, javila je palestinska novinska agencija Vafa (Wafa), a na izraelskoj strani nije bilo žrtava.

Palestinski zvaničnik Husein al Šeik je optužio Izrael za gnusan zločin i na Tviteru kritikovao medjunarodnu zajednicu što ćuti o tome i što nije obezbedila zaštitu palestinskog naroda od "tog ugnjetavanja".

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track