SRUŠIO SE AVGANISTANSKI AVION U UZBEKISTANU Objavljen snimak pilota koji su dva puta izbegli smrt od talibana i u padu letelice!
Foto: Printscreen Youtube/ CBS This Morning, Printscreen/Twitter

prevarili smrt

SRUŠIO SE AVGANISTANSKI AVION U UZBEKISTANU Objavljen snimak pilota koji su dva puta izbegli smrt od talibana i u padu letelice!

Planeta -

Pre pada Kabula, komandant vazdušnih snaga Avganistana naredio je eskadrili da prebaci 16 aviona A-29B Super Tukano u Uzbekistan i Tadžikistan kako bi sprečili da ih talibani zaplene, jedan od njih se srušio u Uzbekistanu.

Dva pilota su se katapultirala i preživela. Oni su dva puta izbegli smrt - bežeći od talibana i preživeli su pad letelice.

Na snimcima koji kruže društvenim mrežama može se videti kako službe pomažu pomoć povređenoj osobi koja leži na zemlji.

Ministarstvo odbrane Uzbekistana potvrdilo je danas da se avion avganistanskih vazduhoplnih snaga srušio u regionu Surkandarija koji se graniči sa Avganistanom, prenosi TASS.

- Avion avganistanskih vazduhoplovnih snaga srušio se prethodnog dana u uzbekistanskom regionu Surkandarija. Trenutno se ispituju detalji incidenta, a relevantne informacije biće objavljene kasnije - izjavio je portparol Ministarstva odbrane Uzbekistana Bakrom Zulfikarov.

Televizijski kanal Al Džazira ranije je objavio pozivajući se na člana obezbeđenja avganistanskog predsednika Ašrafa Ganija da je šef države napustio Avganistan i stigao u glavni grad Uzbekistana zajedno sa svojom suprugom.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track