RUSI UDARILI NA GANIJA Pobegao si iz zemlje sa OGROMNOM KOLIČINOM NOVCA?
Foto: Shutterstock/photolinc, Profimedia

NAVODNO NOVAC JE STAVIO U ČETIRI AUTOMOBILA I HELIKOPTER

RUSI UDARILI NA GANIJA Pobegao si iz zemlje sa OGROMNOM KOLIČINOM NOVCA?

Planeta -

Ruska ambasada u Kabulu objavila je danas da je avganistanski predsednik Ašraf Gani pobegao iz zemlje sa četiri automobila i helikopterom punim gotovine te da je deo novca morao da ostavi jer nije sve stalo.

-Što se tiče pada režima, on se najrečitije karakteriše načinom na koji je Gani pobegao iz Avganistana: Četiri automobila bila su puna novca, pokušali su da deo novca ubace u helikopter, ali sve nije sve stalo. Tako da je deo novca ostao, rekao je portparol ruske diplomatske misije Nikita Išenko, prenosi Sputnik internetional.

On je to izjavio nakon što je specijalni predstavnik Rusije za Avganistan Zamir Kabulov rekao novinarima da je zauzimanje Kabula neočekivano, te da su Rusija i druge zemlje precenile avganistanske oružane snage.

-To je donekle bilo iznenađenje, jer smo se vodili shvatanjem da će avganistanska vojska, kakva god bila, još neko vreme pružati otpor, istakao je Kabulov.

Gani, čije trenutno boravište nije poznato, rekao je da je u nedelju otišao iz Avganistana nakon što su talibani ušli u Kabul gotovo bez ikakvog otpora. Rekao je da je želeo da izbegne krvoproliće.

Rusija je saopštila da će zadržati diplomatsku prisutnost u Kabulu i da se nada da će uspostaviti odnose sa talibanima iako smatra da ne treba da se žuri sa njihovim priznanjem kao vladara zemlje.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track