MARKO I ALEKSANDAR NA AERODROMU U KABULU I MILKA USKORO SA NJIMA Uskoro kraj agonije za srpske državljane
Foto: EPN/Newscom / Newscom / Profimedia

čekaju da budu evakuisani

MARKO I ALEKSANDAR NA AERODROMU U KABULU I MILKA USKORO SA NJIMA Uskoro kraj agonije za srpske državljane

Planeta -

Srpski državljani Marko Pribak i Aleksandar Cvejić, koji rade za jednu međunarodnu firmu, kako Kurir saznaje, na aerodromu su i čekaju da budu evakuisani iz Kabula, kao i da je Milka Damjanović u kontaktu sa srpskim izvorima.

Srpski državljani su od pada prestonice Avganistana bili smešteni na aerodromu u Kabulu koji je obezbeđivala vojska SAD.

Oni su juče za medije u Srbiji rekli da su bili u stalnom kontaktu sa otpravnikom poslova Ambasade Srbije u Indiji Sinišom Pavićem koji pokušava da im pomogne od juče. Od njega su saznali da je još samo jedna državljanka Srbije u Kabulu, prenose "Novosti".

Otpravnik poslova Ambasade Srbije u Indiji, koja je nadležna i za Avganistan, Siniša Pavić rekao je juče za RTS da je u kontaktu sa troje državljana Srbije i da se radi na njihovoj evakuaciji.

Siniša Pavić je rekao, da je na osnovu toga što je čuo od njih, ali i na osnovu onoga što se može ispratiti preko medija, situacija dramatična.

-Oko vojnog aerodroma koji nam je za evakuacije najzanimljiviji ima, po procenama, od 1.000 do 2.000 ljudi. Neki od njih su naoružani i ne isključuje se mogućnost nasilnog upada, istakao je Pavić.

Podsetimo, situacija u Avganistanu eksalirala je pošto su talibanske snage u nedelju osvojile prestonicu Kabul.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track