SKUPO BAJDENOVO OPRAVDANJE AVGANISTANSKE KATASTROFE Evo koliko košta da predsednik sa odmora dođe u Belu kuću i odmah se vrati!
Foto: Shutterstock, Screenshot YT

novac

SKUPO BAJDENOVO OPRAVDANJE AVGANISTANSKE KATASTROFE Evo koliko košta da predsednik sa odmora dođe u Belu kuću i odmah se vrati!

Planeta -

Kratka poseta predsednika Džoa Bajdena Beloj kući juče kako bi održao govor u kome su avganistanski zvaničnici okrivljeni za pad njihove nacije talibane koštala porezne obveznike najmanje 30.000 dolara.

Glavni dodatni trošak došao je iz žurnog povratka helikoptera Marin Uan iz Kemp Dejvida, gde se predsednik odmarao od prošlog vikenda.

Nije se očekivalo da će Bajden odleteti u Belu kuću, ali je katastrofa dovela njegov tim u krizni režim, pa je morao da požuri da održi 19-minutni govor na nacionalnom nivou novinarima koji nisu smeli da postavljaju pitanja, prenosi Vašington Egzaminer.

Najnoviji budžetski dokumenti mornarice i marinaca pokazali su da troškovi letenja po satu helikoptera Marin Uan, u ovom slučaju VH-3D Si King, po satu iznose 28.524 USD. Let od Kemp Dejvida do Fort Leslija i nazad trajao je najmanje sat vremena.

Ta naknada, kako je primećeno dok je Marin Uan koristio Donald Tramp, ne uključuje troškove dovođenja Bajdena na mesto sletanja i sa njega.

Troškovi uključuju gorivo i održavanje, ali ne i osoblje, prema Randovoj studiji o tom pitanju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track