SA OVIM SU SE AMERI SUOČILI NA AERODROMU U KABULU U akciji i Apači i oklopni transporteri! ovo je snimak sa jednog od njih VIDEO
Foto: Screenshot YT

opasno

SA OVIM SU SE AMERI SUOČILI NA AERODROMU U KABULU U akciji i Apači i oklopni transporteri! ovo je snimak sa jednog od njih VIDEO

Planeta -

Ove nedelje se pojavio niz video snimaka sa međunarodnog aerodroma Hamid Karzai dokumentovao slom bezbednosti i opšti haos koji je nastao dok su američke i savezničke trupe pokušavale da se uhvate u koštac sa haotičnom situacijom posle preuzimanja talibana, što je dovelo do više smrtnih slučajeva dok su očajni civili blokirali piste i pokušavali bukvalno da se popnu na odlazeće vojne avione.

Čini da je po prvi put na internet postavljen video snimak koji je američki vojnik snimio na aerodromu. Daje novu perspektivu o tome kako su strašne stvari dešavale na aerodromu i sa čime su se susreli vojnici SAD u pokušaju da obuzdaju masu na aerodromu.

Prema opisu koji je dao vlasnik naloga američke veteranske zajednice koji redovno objavljuje snimke iz borbe, „ovo je prvi snimak koji smo dobili, a koji je snimio stvarni pripadnik službe koji učestvuje u operacijama evakuacije“.

„Snimak je snimljen u oklopnom vozilu zaštićenom od mina otpornim na zasjede (MRAP) i prikazuje upotrebu helikoptera AH-64 Apač za čišćenje piste za avione C-17“, nastavlja se video zapis, prenosi Al Masdar

„To takođe ograničava ogromnu gomilu očajnih Avganistanaca koji se nadaju da će uspeti da pobegnu iz Avganistana pod kontrolom talibana".

"Noviji izveštaji ukazuju na to da je vojna strana aerodroma očišćena od mase Avganistanaca i da se evakuacije izvode približno jednim letom na sat, a hiljade ljudi napušta zemlju dnevno."

Trenutno, od ukupno 7.000 vojnika koje je predsednik Džo Bajden ove nedelje ovlastio da osiguraju evakuaciju američkog osoblja, veruje se da je oko 4.000 na terenu, predvođeno 82. vazdušno -desantnom divizijom.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track