TELA TROČLANE PORODICE PRONAĐENA NA PEŠAČKOJ STAZI: Tragično nastradali u nacionalnom parku u Kaliforniji, uzrok smrti se utvrđuje
Foto: Printscreen YT/ Fresno Bee

Josemiti

TELA TROČLANE PORODICE PRONAĐENA NA PEŠAČKOJ STAZI: Tragično nastradali u nacionalnom parku u Kaliforniji, uzrok smrti se utvrđuje

Planeta -

Vlasti u okrugu Mariposa u Kaliforniji pokušavaju da utvrde uzrok smrti tročlane porodice i njihovog psa nedaleko od nacionalnog parka Josemiti.

Njihova tela pronađena su na pešačkoj stazi u Nacionalnoj šumi Sijera.

Radnici za traženje i spasavanje pronašli su tela Džona Geriša, Elen Čung, njihove jednogodišnje ćerke Miju i porodičnog psa u utorak, saopštila je kancelarija šerifa okruga Mariposa.

Oni su prijavljeni kao nestali u ponedeljak uveče, piše CNN.

Nema nikakvih jasnih naznaka o uzrocima njihove smrti.

Hitne službe su reagovale zbog mogućnosti da je ugljen-monoksid iz obližnjih rudnika mogao da otruje porodicu.

Obdukcija će potrajati

Prošlog meseca američka šumarska služba upozorila je da su u reci Mersed otkrivene otrovne alge i pozvala ljude da ne plivaju, ne gaze niti dopuštaju svojim ljubimcima da piju vodu.

Tela su pronađena i na obdukciji su, ali rezultata verovatno neće biti nedeljama.

Tela porodice pronađena su na stazi koja je u proleće popularna zbog šarenog cvetanja divljeg cveća.

Službenica za informisanje šerifa u okrugu Mariposa Kristi Mičel rekla je da se porodica dobro pripremila za jednodnevno pešačenje. Na tom području nema mobilnih usluga pa su ekipe za traženje i spasavanje morale da se oslanjaju na satelitske telefone za komunikaciju.

Kurir.rs/CNN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja