Najnovije vesti

UZNEMIRUJUĆE! KRVAVI NAPAD U TANZANIJI: Terorista pobio ljude ispred ambasade Francuske pa mirno sačekao da ga ubiju! VIDEO
Foto: Youtube prtscr / Nation Africa

četvoro ubijenih

UZNEMIRUJUĆE! KRVAVI NAPAD U TANZANIJI: Terorista pobio ljude ispred ambasade Francuske pa mirno sačekao da ga ubiju! VIDEO

Planeta

Najmanje četvoro ljudi je ubijeno u napadu u Dar es Salamu, nekadašnjoj prestonici Tanzaniji kada je napadač naoružan automatskim oružjem otvorio vatru u blizini Francuske ambasade.

U napadu su stradala tri policajca i radnik privatne firme za obezbeđenje, saopštila je danas predsednica Tanzanije Samija Suluhu Hasan.

Ona je u poruci na Tviteru objavila i da je napadač "neutralisan" te da je mir ponovo uspostavljen.

Policija je prethodno saopštila da je u napadu ranjeno i šest osoba. Naoružani napadač je, kako je saopšteno, stranac i policija veruje da potiče iz Somalije.

Policija je upozorila da bi napad mogao da bude povezan sa pobunom džihadista u susednom Mozambiku, gde se sve veći broj afričkih država zajedno bori protiv pobunjenika.

Sukob u blizini Ambasade Francuske dogodio se nedugo pošto se predsednica Tanzanije Samija Suluhu Hasan sastala sa bezbednosnim zvaničnicima u drugom delu grada.

Kurir.rs / Reuters, Beta Foto: Youtube prtscr / Nation Africa

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja