OVAKO IZGLEDA TALIBANSKI TV DNEVNIK: Spiker priča a dvojica ga drže na nišanu! Budno prate svaku njegovu reč! VIDEO
Foto: Printscreen Twitter

pazi šta pričaš

OVAKO IZGLEDA TALIBANSKI TV DNEVNIK: Spiker priča a dvojica ga drže na nišanu! Budno prate svaku njegovu reč! VIDEO

Planeta -

Babak Taghvaee vojni analitičar, publicista i zakleti protivnik džihadista bilo šiitskih ili sunitskih objavio je danas snimak sa jedne televizijske stanice u Avganistanu gde je spiker informativne emisije okružen naoružanim talibanima koji budno motre na njega šta će da kaže.

"Gledajte talibanske teroriste na TV stanicama Afganistana. Oni su tu kako bi bili sigurni da TV voditelji ne govore loše o grupi i islamu. Ako neko ili domaćin kažu nešto loše, onda će ih upucati!", napisao je on.

Po izrazu lica dvojica čuvara očito su shvatila revnosno zadatak, pošto su vema pažljivo pratili šta spiker priča, da slučajno ne bi nešto prozborio što bi moglo da ga košta života.

Inače od dolska na vlast talibani su zakleto govorili da se u medijskom izveštavanju neće ništa promeniti i da će žene moći i dalje ravnopravno da rade i izveštavaju.

Međutim, one su na mala vrata i u najvećoj tišni najpre sklonjena sa malih ekaran. Da sve neće biti isto moglo se videti isa davanja uputstava kako će se u buduće izveštavati o talibanima i vlasti.

Posle svega toga na red su došle i radio stanice, gde je ukinuta muzika, koja nije bila verska ili je protivna islamu.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track