BIVŠI MARINAC SA VIŠE OD 170 KUČIĆA I MAČAKA USPEO DA NAPUSTI KABUL I STIGNE U LONDON: Imam dubok osećaj tuge zbog Avganistana
Foto: Printscreen/Instagram

uspeo u svojoj misliji

BIVŠI MARINAC SA VIŠE OD 170 KUČIĆA I MAČAKA USPEO DA NAPUSTI KABUL I STIGNE U LONDON: Imam dubok osećaj tuge zbog Avganistana

Planeta -

Bivši britanski marinac Pen Farting, koji je vodio kampanju spašavanja životinja iz Avganistana, sleteo je sa oko 170 mačaka i pasa na aerodrom Hitrou u Londonu, ali njegovo osoblje koje broji 24 člana nije bilo sa njim.

Osnivač prihvatilišta za životinje u Avganistanu rekao je da su mu pomešane emocije kada je sleteo u Veliku Britaniju sa svojim životinjama, ali bez osoblja koje je ostalo u Kabulu, preneli su svetski mediji.

Pol "Pen" Farting, koji je u nedelju ujutro oko 7 sati stigao na aerodrom Hitrou, napisao je na Tvitteru da ima "istinski dubok osećaj tuge zbog Avganistana".

On je, kako prenosi Skaj njuz, pokušavao da izvuče svoje osoblje i spase životinje iz Kabula kada se dogodila eksplozija na međunarodnom aerodromu u Kabulu u četvrtak.

Njegov privatni čarter let koji je on finansirao sleteo je u nedelju ujutru na londonski aerodrom Hitrou, ali 24 člana njegovog osoblja i članovi porodice iz skloništa Novzad nisu bili u avionu.

Sa njim je došao i veterinar dr dr Ian Mekgil iz Velike Britanije koji bio pozvan da sa njim otputuje kako bi nadgledao pse i mačke.

Rekao je da je "izvanredno" da su životinje toliko zdrave s obzirom da su od srede uveče biliu sanducima na kamionima u haotičnom Kabulu.

-Više od 150 zdravih životinja su, s obzirom na to kroz šta su prošle, u neverovatnom stanju, rekao je ovaj veterinar.

-Ima nekoliko njih koji su prevezeni ​​u bolnicu za životinje jer su pomalo dehidrirani. A bilo je i vrlo, vrlo malih rana, uglavnom od tolikog vremena u sanducima, objasnio je.

Dominik Dir, prijatelj i aktivista za zaštitu životinja, rekao je da je bivši britanski vojnik bio primoran da putuje sam nazad nakon što mu je rečeno da nije moguće pronaći ljude koji bi popunili mesta u avionu.

Rekao da je osoblje skloništa još uvek u svojim domovima, dodajući da će se uložiti napore da pokuša da ih izvuče iz Avganistana.

On je dodao da su oni među hiljadama Avganistanaca koji imaju pravo da napuste zemlju.

Hrabri Englez

Podsetimo, bivši engleski marinac Pen Farting je osnovao Novzad, organizaciju koja spašava životinje u Avganistanu. Sedište joj je u Kabulu, gde imaju sklonište i veterinarsku kliniku.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja