NIKADA NEĆE UPOZNATI SVOJU BEBU Marinac Rajli je poginuo u eksploziji u Kabulu, za tri nedelje trebalo je da postane otac
Foto: EyePress via AFP / AFP / Profimedia

tuga i bol

NIKADA NEĆE UPOZNATI SVOJU BEBU Marinac Rajli je poginuo u eksploziji u Kabulu, za tri nedelje trebalo je da postane otac

Planeta -

Supruga marinca Rajlija Meka Koluma koji je poginuo samo tri nedelje pre nego što bi na svet trebalo da dođe njihova prva beba i njena majka rekle su da je njegova smrt ostavila porodicu skrhanu bolom.

Mek Kolum, koji je poginuo u terorističkom napadu u Kabulu ove nedelje, bio je u Avganistanu nekoliko nedelja, a u oktobru je trebalo da se vrati kući da bi se ponovo sastao sa svojom suprugom Džijenom Krajton, poznatom kao Džidži.

Zvaničnici su u petak saopštili da je on diplomirao 2019. godine, pre nego što se pridružio američkim marincima, prenosi San.

Smatra se da je Mek Kolum koji je bio u Avganistanu kada je počela evakuacija ubijen tokom eksplozija na međunarodnom aerodromu u Kabulu.

U samoubilačkim napadima boraca terorističke organizacije ISIS-K poginulo je oko 100 ljudi kod aerodroma u Kabulu, a Mek Kolum je jedan od 13 američkih vojnika koji su izgubili život.

Mek Kolum i Džidži si se venčali u februaru ove godine u Las Vegasu, a njena majka kaže da je njena 20-godišnja ćerka slomljena od bola nakon što je primila strašne vesti.

Ona je rekla za San da žuri da bude pored nje i da leti za Kaliforniju.

-Ona će roditi dete sledećeg meseca, moje prvo unuče, dodala je.

Kako je rekla, zeta nije stigla da ga upozna, ali zna da je njena ćerka bila ludo zaljubljena u njega i da je on bio njeno sve.

-Moj suprug je umro kada sam bila devet nedelja trudna sa Džidžinim bratom pre 15 godina, na žalost istorija se ponavlja, rekla je Džil Miler Krajton.

Dok su druge porodice napale Bajdena zbog slanja trupa u Avganistan, Džil je rekla da sada "nije vreme za upiranje prstom" i ne želi da politika bude u fokusu nakon smrti njenog zeta.

-Bio je lep, zgodan muškarac, mladić koji je imao ceo život pred sobom, koji je voleo moju ćerku. Na tome treba da je fokus, dodala je.

Mek Kolumova sestra Čejen u svojoj izjavi za Dejli mejl rekla je da je njen brat sanjao da postane marinac još dok je bio dete.

-Rajli je bio neverovatan, muškarac koji je imao strast prema marincima. Bio je sin, brat, muž i otac bebe koja treba da se rodi za tri nedelje, istakla je ona.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track