POSLEDNJA ZAJEDNIČKA SLIKA PRED ODLAZAK: Blinken objavio fotografiju ambasadora i službenika ambasade SAD! Svi u pancirima
Foto: Foto: State Departmen USA/USEmbassyKabul

Zastava spakovana po propisu

POSLEDNJA ZAJEDNIČKA SLIKA PRED ODLAZAK: Blinken objavio fotografiju ambasadora i službenika ambasade SAD! Svi u pancirima

Planeta -

Entoni Blinken državni sekretar SAD objavio je večeras na svom Tviter nalogu poslednju zajedničku fotografiju službenika ambasade SAD u Kabulu pošto je u ovoj zemlji 30. avgusta jedan dan pre poslednjeg roka završena operacije evakuacije.

Na fotografiji koju je objavio Blinken vidi se ambasador SAD Ros Vilson sa američkom zastavom u rukama smotanom u trogugao i službenici ambasada, koja je načinjena najverovatnije na kabluskom aerodromu pred poltanje transportnim avionom iz Kabula.

Svi službenici ambasade koji se vide na fotografiji nose pancirne prsluke, pa i sam ambasador.

"Moje najdublje hvala ambasadoru Vilsonu i ambasadoru Basu i timu američke ambasade u Kabulu za očekivano i hrabar rad za dovođenje mnogo ljudi na bezbedno. Uveren sam da će njihove veštine i povećenosti unaprediti konzularni rad i diplomatiju u novom poglavlju koje počinje", napisao je Blinken.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track