BALKANIZACIJA BRITANIJE: Čuvena paprika SOMBORKA stigla do Londona! Britanci kilogram plaćaju PAPRENO dve 2 funte (275) dinara!
Foto: Printscreen RTS

Erik Gordi objavio fotografiju

BALKANIZACIJA BRITANIJE: Čuvena paprika SOMBORKA stigla do Londona! Britanci kilogram plaćaju PAPRENO dve 2 funte (275) dinara!

Planeta -

Erik Gordi profesor sociologije, poltike i kulture na na Univerzitetskom koledžu u Londonu, ekspert za jugoističnu Evropu, i osoba koja odlična zna srpski jezik na svom Tviter nalogu objavio je fotografiju pod nazivom "Balkanizacija Britanije" koja je postala veoma zapažena.

Naime, Gordi je u jednoj balaknici u Londonu uslikao žute paprike čuvene "Somborke" koje se prodaju u Velikoj Britaniji. Cena za kilogram sitinica 1,99 funti, što pretvoreno u naš novac iznosti 275 dinara. Cena iste paprike kod nas za kilogram je 150 dinara.

Na pitanje jednog od tviteraša da li je iz uvoza ili je iz Britanije, Gordi je odgovorio da ne znam, ali je dao objašnjenje da ta radnja u kojoj je uslikao parike ima stvari iz Turske, a nekad i sa Kipra.

Sombroka u Londonu pokazuje upravo koliko je svet globalizovan i da svaka roba, nebitno odkale potiće može da pronađe svog kupca, pa tako i Somborka, koja jeste papreno skupa u Britaniji.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track