NERAZREŠENA MISTERIJA VEĆ 12 GODINA: Klaudija se jednog jutra nije pojavila na poslu i od tada joj se gubi svaki trag FOTO, VIDEO
Foto: Frank Dwyer/Mark Brickerdike / PA Images /Shutterstock Editorial / Profimedia

otac preminuo pre nego što je saznao ćerkinu sudbinu

NERAZREŠENA MISTERIJA VEĆ 12 GODINA: Klaudija se jednog jutra nije pojavila na poslu i od tada joj se gubi svaki trag FOTO, VIDEO

Planeta -

Klaudija Lorens nestala je pre 12 godina, a do danas se ne zna šta se s njom dogodilo.

Policija je pre nekoliko dana isušila jezero koje se nalazi na oko 10 kilometara od mesta na kojem je Klaudija poslednji put viđena, u potrazi za tragovima.

Njena majka Džoan ispričala je kako sada preživljava "strašne more" dok se potraga pojačava. Molila je svakoga ko ima bilo kakvu informaciju o vezi između jezera i nestanka njene ćerke da se javi.

0628584566, potraga, policija, Klaudija Lorens, Jork
foto: Mark Brickerdike / PA Images / Profimedia

"Nijedan roditelj ne bi trebalo ovo da doživljava. Svaki dan se pitam šta se dešava i šta bi moglo biti pronađeno. Da li će to biti njen ruksak, telefon ili bilo šta drugo", rekla je Klaudijina majka.

0591349031, Klaudija Lorens
foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Klaudija je imala 35 godina kada je nestala. Radila je na Univerzitetu u Jorku, a nestala je 18. marta 2009. godine nakon što se nije pojavila u ranoj jutarnjoj smeni. Policija je brzo formirala stav da je ona ubijena, a potraga za njenim ubicom postala je velika nacionalna vest.

Poslednji put je viđena tog 18. marta u 15.05 kako ide prema svojoj kući. Uveče je zvala roditelje i zvučala je raspoloženo. Od tada, niko je više nije čuo. Naime, sutradan ona ne dolazi u smenu u 6 ujutru na Univerzitet u Jorku, gde je radila kao kuvar. Njen telefon je namerno isključen oko 10 minuta nakon ponoći prethodne večeri.

0591063334, Klaudija Lorens, Piter Lorens, nestanak, potraga
foto: Frank Dwyer / PA Images / Profimedia

Dan kasnije, Klaudijin otac Piter Lorens prijavljuje njen nestanak. Njen mobilni telefon - srebrni Samsung D900 - i plavosivi ruksak nikada nisu pronađeni.

0591349088, Klaudija Lorens
foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Narednih meseci, budući da je vest o nestaloj Klaudiji bila na svim naslovnim stranama, a njene fotografije oblepljene po celom Jorku, dešavale su se i lažne dojave kako je viđena na Kipru ili kako je njeno telo pronađeno u grmlju. Jedan tinejdžer je čak ostavio poruku na Fejsbuku tako da izgleda kao da ju je Klaudija napisala: "Zdravo svima, samo da vas obavestim da sam živa i zdrava. Javljam se uskoro. Klaudija". On je kasnije uhapšen i upozoren.

U januaru 2017. godine, policija najavljuje da se istraga, koja je do tada koštala milion funti, svodi na "reaktivnu fazu" i da će samo uzimati u obzir nove i ubedljive informacije koje izađu na videlo.

Klaudijin otac je u februaru ove godine preminuo u 74. godini ne saznavši šta se dogodilo njegovoj ćerki.

0591349082, Klaudija Lorens, Piter Lorens
foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Policija sada pretražuje šljunkovite jame Send Hatona, selu udaljenom oko 12 kilometara severoistočno od Jorka koje je popularno mesto za pecanje. Ostaje da se vidi da li će ovaj trag odvesti najzad u pravcu rešavanja ove misterije.

"Oni znaju nešto, a ja ne. Nepodnošljivo je kada ne znate. Ne mogu da nastavim sa životom dok god Klaudija ne bude pronađena", rekla je majka.

Kurir.rs/The Guardian/Mirror/The Sun

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track