PAKAO IZ KABULA KOJI AMERIKANCI NISU ŽELELI DA VIDITE: Pucnjava, suzavac, plač civila na procurelom snimku marinca! VIDEO
Foto: Pritnscreen/Youtube/WIN Hero

UZNEMIRUJUĆe

PAKAO IZ KABULA KOJI AMERIKANCI NISU ŽELELI DA VIDITE: Pucnjava, suzavac, plač civila na procurelom snimku marinca! VIDEO

Planeta -

Priča o kabulskom aerodromu je manje ili više u celosti ispričana. Stranci su uglavnom svi otišli, a Avganistanci koji su imali tu sreću da uđu u avion proživeli su da bi se dočepali C-17 Globemastera pravu glogotu. Kako od talibana, tako i od marinaca koji su kontrolisali aerodrom. Punih 15 dana svetski mediji su dozirano izveštavali, a onda usledio je šok i isplivao video snimak snimljen kamerom jednog marinca o tome šta se zapravo dešavalo.

Na objavljenom videom snimku koji traje osam minuta videlo sve svega i svačega kako marinci gumenim mecima pucaju na civile, bacaju suzavac, ali koriste i sačmu i pištolj sa ciljm da savladaju masu koja je želela da uđe na aerodrom.

Scene pucnjave, udaranja, plača žena i dece su jezive. Dok su oni pokušavali da spasu glavu od talibana sačekali su ih vojnici koji nisu nimalo bili srećni pa je dopšlo do konflikta.

Grešili bi dušu da kažemo da nisu pomagali sa druge strane. Ma koliko bili grubi pomagali su onima koji su od suzavca padali u nesvest ili bili povređeni u preskakanju zida da bi se domogli slobode.

1 / 13 Foto: Pritnscreen/Youtube/WIN Hero

Na snimcima se vidi i svakodnevni život marinaca na kabulskom aerodromu. Od ostavljanja simbola Korpusa mornaričke pešadije do hrane i zabave. jer kad nisu bili na straži oko aerodroma vozili su bicikle, pajserom obijali prostorije. Snimale začepljen toalete i kako obavljaju higijenu. Uz nezabroavnu vožnju biciklom gađanjem hranom.

Takođe kamera je prikazala i na koji način su marinci pred odlazak demolirali vozila MRAP MaxPro da ne bi talibani imali koristi od tih vozila. Marinci u svom stilu su demolirali i sobe verovatno u hotelu nedaleko od koga je stradalo 13 a ranjeno 15 njhovih kolega.

Podsetimo, američki maricni stigli su 16. avgusta na kabulski aerodrom kako bi pomogli evakuaciju i obezbedili poletanje i sletanje aviona. Pakao koji je usledio trajao je 15 dana sve dok dan pred istek roka američka vojska nije zauvek otišla iz Avganistana.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track