Najnovije vesti

SUKOB POLICIJE I ANTIVAKSERA U LONDONU: Povređena 4 policajca! Demonstranti pokušali da upadnu u sedište Agencije za lekove! VIDEO
Foto: Youtube prtscr / Paul Brown

neredi

SUKOB POLICIJE I ANTIVAKSERA U LONDONU: Povređena 4 policajca! Demonstranti pokušali da upadnu u sedište Agencije za lekove! VIDEO

Planeta

Nekoliko britanskih policajaca povređeno je danas u Londonu u sukobima sa demonstrantima koji su negodovali zbog vakcinacije protiv korona virusa.

Protivnici vakcinacije pokušali su danas da upadnu u zgradu u kojoj je sedište britanske regulatorne agencije za lekove, u vreme kada Vlada treba da odluči o proširenju imunizacije na decu od 12 do 15 godina.

London, antivakseri, neredi, protest
foto: Youtube prtscr / Paul Brown

Londonska policija je saopštila da je poslala veliki broj pripadnika da zaštite ulaz u zgradu agencije, nadležne za odobravanje vakcina protiv korona virusa, i dodala da se grupa demonstranata tada premestila u drugi deo grada.

"Jedan broj demonstranata je bio nasilan prema policiji. Četiri naša policajca su povređena u sukobima", navela je londonska policija na Tviteru.

Vakcinacija protiv korona virusa nije obavezna u Velikoj Britaniji, gde je od posledica zaraze umrlo više od 133.000 ljudi.

Britanski pokret takozvanih antivaksera je prilično slab, a oko 90 odsto odraslih primilo je najmanje jednu dozu vakcine protiv korona virusa.

Kurir.rs / Beta, Foto: Youtube prtscr / Paul Brown

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja