UBISTVO KOJE JE UZBURKALO STRASTI: Rus izašao na piće sa prijateljem, na njegovom mobilnom video je snimak koji ga je šokirao
Foto: Profimedia

ubio pedofila

UBISTVO KOJE JE UZBURKALO STRASTI: Rus izašao na piće sa prijateljem, na njegovom mobilnom video je snimak koji ga je šokirao

Planeta -

Ruska javnost smatra da ocu koji je ubio pedofila koji je silovao njegovu kćer od osam godina ne bi trebalo da se sudi za ubistvo.

Prema navodima policije, pedofil Oleg Sviridov (32) čuvao je snimke na mobilnom telefonu na kojima se vidi kako zlostavlja nekoliko dece u selu Vintai u ruskoj regiji Samari.

Radnik u fabrici raketnih motora Vjačeslav M. (34) bio je na piću sa Sviridovom kada je na njegovom mobilnom telefonu video snimke na kojima se vidi kako siluje njegovu kćer, koja sada ima devet godina.

Napao je Sviridova, koji je ubrzo pobegao. Pedofil je naime bio blizak prijatelj Vjačeslavove porodice i u više navrata je čuvao devojčicu i tom prilikom ju je seksualno zlostavljao.

Vjačeslav je silovanja prijavio lokalnoj policiji, koja je pokrenula potragu za Sviridovom, ali otac je uspeo da ga pronađe pre policije i izbo ga je nožem.

Otac je policiji rekao da se posvađao sa Sviridovom u šumi i da je tokom prepirke pedofil on "naleteo na nož". Rekao je da nije imao nameru da ga ubije.

Telo pedofila pronađeno je u blizini sela u četvrtak, više od nedelju dana nakon što je Vjačeslav video snimke na mobilnom telefonu. Policija je uhapsila oca i pokrenula istragu celog slučaja, piše Dejli mejl.

Izvori iz policije navode kako se na mobilnom telefonu ubijenog pedofila nalaze i snimci nasilnih silovanja drugih seoskih devojčica starih od šest i 11 godina.

Meštani sela Vintai, ali i drugi ruski građani, traže da se Vjačeslavu ne sudi za ubistvo.

"On nije ubica, štitio je svoju kćer i našu decu. Svi su na njegovoj strani", rekao je jedan meštanin.

Za oca se zauzela i poznata ruska TV novinarka i bivša predsednička kandidatkinja Ksenija Sobčak.

"Svi roditelji će se zauzeti za ubicu pedofila", rekla je ona.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track