BAJDEN SE PROPISNO OBRUKAO: Došao u Luizijanu zbog štete od uragana, ali pokazao da ima problema sa pamćenjem imena sagovornika!
Foto: MANDEL NGAN / AFP / Profimedia

foks njuz

BAJDEN SE PROPISNO OBRUKAO: Došao u Luizijanu zbog štete od uragana, ali pokazao da ima problema sa pamćenjem imena sagovornika!

Planeta -

Predsednik SAD Džo Bajden otputovao je u petak u Luizijanu gde je izgleda doneo "puškice" na kojima su bila imena i fotografije lokalnih zvaničnika sa određenim temama za razgovor, navodi se u izveštaju koji detaljno opisuje njegovu posetu.

Bajden, koji je obilazio državu nakon razaranja uragana Ida, obišao je oštećena područja. On se mogao videti kako nosi beleške u zadnjem džepu.

Na beleškama koje su snimljene u Bajdenovom zadnjem džepu mogla su se videti imena predsednice okruga Džeferson Sintije Li Šeng i gradonačelnice Nju Orleansa Latoja Kentrel, prenosi Foks Njuz.

"Može li Džo Bajden učiniti bilo šta bez podrške? Nije mogao održati govor o Avganistanu nakon 17 sati", rekla je saradnica Foks Njuza Liza But. "Sasvim je jasno da ne radi na punim cilindrima. Trebao bi biti u penziji, a ne da vodi državu. Vreme je da o tome počnemo više da pričamo. Svi to vide."

Kejli Mekenani, koja je radila kao sekretarica za štampu bivšeg predsednika Trampa, rekla je za Foks da se Tramp nikada nije oslanjao na "puškice".

"Predsednik Tramp sigurno nikada sa sobom nije nosio puškice"", rekla je Mekenani. „Kao i svako dobro osoblje, često smo mu davali džepnu karticu pre nego što napusti avion, ali on ju je obično ostavljao na Air Force 1 i definitivno se nikada nije oslanjao na nju da se seti imena onih koje je sretao na asfaltu".

Ovo nije prvi put da je Bajden viđen kako nosi "puškice". U martu, tokom svoje prve formalne konferencije za štampu, Bajden se neprestano pozivao na beleške koje je poneo sa sobom, a koje su štampane na kartama.

Na fotografijama snimljenim na događaju vidi se da Bajden drži karticu sa oznakom "infrastruktura", sa ključnim statističkim podacima i temama za razgovor. U jednoj tački je navedeno da „Kina troši 3 puta više na infrastrukturu nego SAD“

Na drugoj fotografiji, Bajden je viđen kako konsultuje list na kome se vide slike i vesti novinara koji su prisustvovali njegovoj konferenciji za novinare. Neki od reportera na slikama imali su zaokružen broj pored svojih slika.

"S obzirom na njegovo iskustvo u skrivanju u podrumu tokom predsedničkih izbora, nije iznenađujuće što predsednik Bajden zavisi od lažnih lista", rekla je saradnica Foks Njuza Denin Boreli o ovoj kontroverzi. "Bajden je izgubljen i loše priča bez beleški i telepromptera. U osnovi je opasno da SAD imaju tako slabog i nesposobnog predsednika. Svet gleda uključujući i naše protivnike.

"Tadašnji kandidat Bajden nije bio napadan od strane medija, a kada su ga intervjuisali dobio je laka pitanja. Sada Amerika zna zašto njegovi voditelji žele da ima ograničen pristup medijima jer nije sposoban za razumnu komunikaciju", kaže Borelijeva.

Upotreba notnih kartica nije bez presedana na predsedničkim konferencijama za novinare. U novembru 2019. godine, bivši predsednik Donald Tramp držao je beležnicu sa rukom pisanim porukama tokom konferencije za novinare o svedočenju datom na njegovom prvom ročištu za opoziv.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track