NEĆE BAJDENA NA OBELEŽAVANJU 11. SEPTEMBRA: Potomak žrtava iz kula blizanki uputio oštru poruku predsedniku SAD! VIDEO
Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS, Profimedia

direktno

NEĆE BAJDENA NA OBELEŽAVANJU 11. SEPTEMBRA: Potomak žrtava iz kula blizanki uputio oštru poruku predsedniku SAD! VIDEO

Planeta -

Nik Heros mlađi, sin žrtve 11. septembra Frresis Heros, rekao je u ponedeljak da predsednik Džo Bajden ne bi trebao da posetitimesto tragedije na 20. godišnjicu 11. septembra kako je planirano zbog načina na koji je sproveo povlačenje iz Avganistana.

"Zahtevam da se predsednik Bajden ne usudi da se pokaže na obeležavanju 11. septembra", rekao je Haros u ponedeljak na kanalu Foks Njuz. "To je sada sveto tlo i zaista ne mislim da mu je tamo mesto."

Herosova 76-godišnja majka, Fransis, bila je recepcionarka u gornjoj trećini Južnog tornja, a njeni ostaci bili su među onima koji nikada nisu pronađeni, rekao je njen sin.

Njegov otac je bio na lokaciji i pomagao u potrazi za preživelima, rekao je on, prenosi Njuzmaks

Bela kuća je objavila da Bajden namerava da poseti sva tri memorijalna mesta 11. septembra u subotu, na 20. godišnjicu napada Al-Kaide na američko tlo u kojima je poginulo skoro 3.000 ljudi.

Heros je nazvao "sramnim" da Bajden "koristi mrtva tela kao politički rekvizit" za svoj takozvani pobednički krug.

"On je neosetljiv i ne pokazuje saosećanje sa porodicama", rekao je Heros. "Ne, Džo, nema pobede; sada smo u Avganistanskom ratu 2.0. Te vaskrsle žrtve čuvale su Ameriku od štete svih tih godina. Bajden ne smije sramotiti njihovu milost i patriotizam, jer ga nema."

Haros je nazvao Bajdena "glavnim ubicom", rekavši da se ne radi samo o 13 vojnika i žena koji su poginuli u samoubilačkom napadu u danima pre povlačenja na aerodromu u Kabulu.

"Nije samo 13 poginulih ili hiljade Amerikanaca i pristalica Avganistana ostalo da umru", rekao je on. "On je, verujem, saučesnik u nadolazećem genocidu nad Amerikancima i Avganistancima."

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track