TALIBANI OTKAZALI INAUGURACIJU! Demantovali da je bila zakazana za 11. septembar
Foto: AP

ceremonija otkazana pre nekoliko dana

TALIBANI OTKAZALI INAUGURACIJU! Demantovali da je bila zakazana za 11. septembar

Planeta -

Jedan od članova Odbora za kulturu talibana Inamulah Samangani demantovao je ranije objavljene informacije da je ceremonija inauguracije nove vlade Avganistana navodno zakazana za 11. septembar, nazivajući to glasinama.

Samangani je takođe rekao da je otkazana ceremonija inauguracije privremene vlade te zemlje, prenosi ruska agencija TASS.

-Ceremonija inauguracije nove avganistanske vlade otkazana je pre nekoliko dana. Kako ne bi dodatno zbunili ljude, rukovodstvo Islamskog emirata (kako su oni nazvali državu) objavilo je deo članova kabineta koji su već počeli da rade, napisao je on na društvenoj mreži Tviter ne navodeći datum tog događaja.

On je takođe demantovao navode pojedinih medija da je ceremonija inauguracije zakazana za 11. septembar.

Ranije danas je nekoliko stranihobjavilo vest da su talibani planirali inauguraciju nove avganistanske vlade 11. septembra 2021. godine.

Kako je navedeno, na ceremoniju su pozvani Rusija, Iran, Kina, Katar i Pakistan. U međuvremenu, portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da Moskva neće učestvovati u ceremoniji inauguracije u bilo kom svojstvu.

Kurir.rs/TASS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track