Najnovije vesti

HILJADE NOVIH KOLA TRUNE U KANADI: Za sve je kriva jedna oluja, ali sada niko ne zna šta će sa njima! VIDEO
Foto: Screenshot

bruka

HILJADE NOVIH KOLA TRUNE U KANADI: Za sve je kriva jedna oluja, ali sada niko ne zna šta će sa njima! VIDEO

Planeta

Hiljade automobila pogođenih zimskom olujom parkirano je na livadi u okolini Vankuvera već 6 godina. Ne mogu da se vrate na ulice i niko nema pojma šta da radi sa njima.

U februaru 2015. ledene oluje pogodile su obalu Kanade. Ledena kiša i vetar koji je duvao i nanosio na kopno slanu vodu okeana otežavali su život hiljadama stanovnika.

Oštetili su i gotovo tri hiljade novih BMW i Mini modela, uskladištenih u luci Halifaks nakon transporta iz Evrope, piše "Automobili.ba".

Zima je prošla, sneg i led su se otopili, a automobili su isporučeni kupcima širom zemlje. Međutim, u julu je naređena servisna akcija prema kojoj je svih 2.966 automobila postepeno dovezeno u servis.

Proizvođač je zaključio da bi smrznuta slana voda mogla oštetiti električne konektore, a oštećenje električnih kablova smatralo se posebno opasnim, što bi moglo dovesti do prestanka rada motora u vožnji, a to bi moglo uzrokovati nesreće.

Osim toga, slana voda može oštetiti komponente upravljača. Međutim, niko se nije obavezao da popravi delove oštećene tokom oluje.

Na kraju su odlukom BMW Canada automobili povučeni iz upotrebe. Kompanija je bila zabrinuta zbog mogućih grešaka u električnim sistemima i skraćenja veka trajanja proizvoda, što bi moglo da ima negativan uticaj na imidž marke.

Vlasnici pogođeni ovim problemom vratili su svoje automobile, dobili zamenske i čekali proizvodnju novih primjeraka prema naručenim specifikacijama.

Tri hiljade spornih automobila parkirano je na livadu u okolini Vankuvera. I čini se da su i danas tamo.

Naime, na vebu se pojavio video koji prikazuje neke od automobila parkiranih na zemljištu koje pripada aukcijskoj kući Adesa. Zbog činjenice da su se automobili smatrali opasnima, nisu se mogli vratiti na ulice.

A izgleda da ni demontaža 3.000 vozila nije imala nikakvo ekonomsko opravdanje, pa niko nije imao pojma šta da uradi sa ovom gomilom automobila.

Kurir.rs/ATVL.com

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track