KARDINAL ANTIVAKSER ZAVRŠIO NA INTENZIVNOJ Papa prokomentarisao: To je ironija života
Foto: Reuters

ne ume da objasni zašto

KARDINAL ANTIVAKSER ZAVRŠIO NA INTENZIVNOJ Papa prokomentarisao: To je ironija života

Planeta -

Papa Franja obratio se novinarima na letu od Slovačke prema Italiji i prokomentarisao otpor prema vakcinaciji koji postoji i u vrhu Katoličke crkve.

Papa je, kako prenosi Index.hr, rekao da ne može da objasni zašto su neki kardinali skeptični prema vakcini protiv kovida.

"To je neobično s obzirom na to da čovečanstvo ima istoriju prijateljstva sa vakcinama", rekao je papa koji se vakcinisao protiv korone.

On je naveo i da je jedan kardinal koji se nije vakcinisao završio na intenzivnoj nezi nakon što se zarazio koronavirusom. Papa nije rekao o kome je reč, ali se veruje da je u potanju američki kardinal Rejmond Bruk koji je poznat po svojim antivakserskim stavovima.

Pre nego što je završio na intenzivnoj, Bruk je tvrdio da su vakcine razvijene "korićšenjem ćelija abortiranih fetusa" i da se prilikom vakcinacije "pod kožu stavlja neka vrsta mikročipa pomoću kog vas država kontrolše".

"Čak i među kardinalima ima onih koji odbacuju vakcine. Jedan od njih, jadan čovek, završio je u bolnici zbog virusa. To je jedna od ironija života", rekao je papa Franja.

Dodao je kako su u Vatikanu gotovo svi vakcinisani i da sada "razmišljaju kako da pomognu" onima koji su i dalje skeptični prema cepivu.

"Kao deca smo svi vakcinisani protiv dečje paralize i boginja i niko se tada nije bunio", dodao je papa.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track