TAJNI ŽIVOT SERGEJA LAVROVA: Luksuzna putovanja i BOGATA LJUBAVNICA oženjenog ministra spoljnih poslova Rusije
Foto: EPA / RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY

jahte, mito i ljubavnice

TAJNI ŽIVOT SERGEJA LAVROVA: Luksuzna putovanja i BOGATA LJUBAVNICA oženjenog ministra spoljnih poslova Rusije

Planeta -

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je svoju ljubavnicu milionerku vodio u inostranstvo više od 60 puta, pravdajući to "diplomatskim misijama" i finansira njen luksuzni životni stil, tvrdi ruski opozicionar Aleksej Navaljni.

Glumica i restauratorska Svetlana Poljakova, koja od 2014. ima visoku poziciju u ministarstvu spoljnih poslova, navodno je već duže vreme u vezi sa Sergejom Lavrovim.

Lavrov, koji je oženjen i ima ćerku, ju je navodno vodio sa sobom, avionom minisarstva, na putovanja u Francusku, Italiju, Švajcarsku, Japan, Singapur, Portugaliju i Grčku.

Tokom tih putovanja, par je odsedao u luksuznim hotelima i apartmanama, družio se sa poznatim biznismenima i oligarsima na njihovim jahtama, a povremeno im bi se na putovanju pridružile i majka, ćerke i rođake Poljakove.

Ministrova ljubavnica je takođe obezbedila poslove za porodicu i prijatelje u ministarstvu a, kako se navodi u izveštaju koji je objavila Navaljnova grupa, bliska je prijateljica ruskog lidera Vladimira Putina

Izveštaj nazvan "Jahte, mito i ljubavnice: Šta krije ministar Lavrov" nastavak je njihovih istraga o najvišem rukovodstvu Rusije. Navaljnog tim je ranije otkrio postojanje Putinove luksuzne vile.

U novom izveštaju se navodi da je Poljakova toliko bliska sa ministrom da je neki ljudi nazivaju "Svetlana Lavrova" i misle da je njegova žena. Takođe se navodi da je Poljakova iz ministarstva oterala sve koji se ne slažu sa njom.

Procenjuje se da je ljubavnica ministra Lavrova izuzetno bogata, sa nekretninama u Rusiji i Britaniji vrednim 13,6 milijardi dolara. Poljakova je takođe vlasnica luksuznih automobila vrednih 545.000 dolara, među kojima je i mercedes od 274.758 dolara.

Poljakova se prvi put sa Lavrovim pojavila u crkvi u deccembru 2014. godine i od tada javnost je pratila njihov luksuzni život preko Instagram naloga 26-godišnje ćerke Poljakove, Poline. Po objavljivanju izveštaja, nalog je zaključan.

Izveštaj o tajnom životu ministra i člana vladajuće Jedinstvene Rusije objavljen je prvog dana trodnevnih parlamentarnih i lokalnih izbora u Rusiji gde se očekuje da će pobediti Putinova stranka.

Navaljnom, koji je u zatvoru, zabranjeno je učešće na izborima, a njegova stranka je proglašena za "ekstremističku".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track