SMEŠNA STRANA IZBORA U RUSIJI: Svoj glas dali i Deda Mraz, Loki, zebra, ronilac... FOTO, VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

malo šale nije na odmet

SMEŠNA STRANA IZBORA U RUSIJI: Svoj glas dali i Deda Mraz, Loki, zebra, ronilac... FOTO, VIDEO

Planeta -

Trodnevni parlamentarni izbori u Rusiji završeni su, očekivano, pobedom Jedinstvene Rusije Vladimira Putina. Velika većina birača izašla je u civilu ali je bilo i onih koji su odlučili specijalno da se obuku za tu priliku.

Ruski mediji preneli su i smešnu stranu izbora na kojima je Jedinstvena Rusija osvojila gotovo 50 posto glasova a Komunistička partija 20,88 posto.

Jedan od glasača koji je izašao na biračko mesto u regionu Rjazanj u centralnoj Rusiji obukao je narandžasto ronilačko odelo sve sa maskom i perajima.

U istoj oblasti, članovi lokalnog istorijskog društva koji organizuju turnire i rekonstruišu istorijske događaje, došli su na glasanje u srednjevekovnom oklopu, mada su ostavili mačeve i štitove kod kuće.

Jedan čovek u Sankt Peterburgu snimljen je u ogromnom kostimu glasačkog listića. On je plesao i pevao, a na kraju ga je privela policija, preneo je RT.

Donald Tramp u tamnoplavom odelu i kravati primećen je kako se "meša" u izbore u Moskvi, a na Kamčatki je svoj glas odlučio da da i Dejvi Džouns, piratski kapetan iz serijala "Pirati sa Kariba". Dejvi je zbog silnih pipaka imao malo problema sa držanjem biračkog listića, ali je na kraju ipak ispunio svoju građansku dužnost, prenosi RT

Glasali su i Loki, skandinavski bog iz Marvelovog univerzuma, i zebra Marti iz “Madagaskara”.

Iako je novogodišnja noć još daleko, jedan deda iz Željeznovodska obukao se kao ruski Deda Mraz, sa unukom kao pratiljom.

Bilo je i onih koji su na glasanje došli u pratnji ljubimaca, a u toj grupi se naročito istakao jedan rakum koji je pobegao vlasniku i na nekoliko minuta zaustavio glasanje na jednom biračkom mestu u Moskvi.

U ruskom istočnom regionu Altaj lokalni stanovnici su kamilama došli do birališta, naveo je RT.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track