Najnovije vesti

RUS OJADIO NEMAČKU FIRMU ZA 67 KILOGRAMA ZLATA: Vratili ga u Nemačku, a način na koji je sve uspeo nije viđen ni na filmu!
Foto: Kapital.rs

inventivno

RUS OJADIO NEMAČKU FIRMU ZA 67 KILOGRAMA ZLATA: Vratili ga u Nemačku, a način na koji je sve uspeo nije viđen ni na filmu!

Planeta

Bivši radnik nemačke kompanije Osram tokom pet godina iz fabrike spomenute kompanije navodno je pokrao ukupno 67 kilograma zlata vrednosti 2,3 miliona evra.

DPA, pozivajući se na izjavu portparola državnog tužilaštva u Regensburgu, javlja da ga je juče rusko pravosuđe izručilo kolegama u Nemačkoj, prenosi RTL.

Slučaj je to koji je otkriven još 2018. godine, a prvi je o njemu pisao Mitelbajeriše Cajtung, navodeći da se radilo o strugotinama iz pogona kompanije za koju je radio osumnjičeni 41-godišnjak, prenosi Net.hr.

Bivši radnik je priznao svoja dela nakon što su otkrivene njegove radnje, a po podizanju optužnice napustio je zemlju i otišao u Rusiju. Zbog toga je Nemačka morala izdati međunarodni nalog za hapšenjem pa ga je Rusija trebala uhapsiti. Ali, izručenje je usledilo tek nakon zahteva za vraćanjem osumnjičenog u njegovu domovinu.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja