IMALI SU ZADATAK: Supruga kopilota An-26 koji se srušio u Rusiji progovorila o poslednjem razgovoru sa mužem VIDEO
Foto: Profimedia

drama

IMALI SU ZADATAK: Supruga kopilota An-26 koji se srušio u Rusiji progovorila o poslednjem razgovoru sa mužem VIDEO

Planeta -

Supruga Georgija Popova, kopilota An-26 koji se srušio u Rusiji, poslednji put je komunicirala sa svojim suprugom uoči tragedije, a zatim je sve informacije o incidentu saznala iz medijskih izveštaja.

"U četiri sata popodne već sam znala da je avion nestao sa radara. Pa, ostalo sam naučila iz medija ”, rekla je Anželika Popova.

Prema njenim rečima, poslednji put je razgovarala sa suprugom uoči tragedije - "on se samo spremao za let" i nije pomenula loše vreme tog dana, prenosu TV Zvezda

„Takođe sam dobila informacije od medija: činjenicu da vremenske prilike nisu bile pogodne za letenje, na šta je upozorilo Ministarstvo za vanredne situacije. Iz kog razloga su poleteli? Imali su zadatak. I ko određuje da li možete da izletite ili ne? Ne mogu to da kažem. Oni to sami ne određuju ... Teško je reći bilo kakve razloge, a oni (kompanija u kojoj je pilot radio) takođe ne mogu sami navesti razloge. Svi piloti su bili iskusni, pa će razumeti ”, zaključila je žena.

Avion An-26 koji je obavljao tehnički let srušio se u sredu, 22. septembra u blizini Habarovska, u zoni rezervata Boljšekirski, bilo je šest članova posade, od kojih su svi poginuli. Hitne službe preliminarni uzrok pada aviona vide u lošim vremenskim uslovima.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track