PROPALA OPERACIJA UKRAJINSKE TAJNE SLUŽBE: Agent pao po prelasku ruske granice, kod njega pronađeni i narkotici!
Foto: - / Sputnik / Profimedia

ruski mediji

PROPALA OPERACIJA UKRAJINSKE TAJNE SLUŽBE: Agent pao po prelasku ruske granice, kod njega pronađeni i narkotici!

Planeta -

Ruska služba bezbednosti FSB uhapšila je državljanina Uzbekistana dok je ilegalno prelazio granicu iz Ukrajine.

Ispostavilo se da je učestvovao u operaciji ukrajinskih specijalnih službi. Nedoslednost ukrajinskih snaga bezbednosti dovela je do neuspeha njihove operacije na ruskoj granici, a sada traže im se agent vrati, javila je RIA Novosti u petak, 24. septembra, prenosi Rusnext.

"Ukrajinska strana je priznala kršenje granice i traži da vrati agent koji je učestvovao u neuspešnom eksperimentu ", saopštila je FSB. Prema rečima ruskih graničara, državljanin Uzbekistana, prerušen u osobu koja želi ilegalno da uđe u Rusiju, kontaktirao je predstavnike kriminalnih krugova i zamolio ih da mu pomognu da pređe granicu za novčanu nagradu. Međutim, osumnjičeni nisu mogli biti privedeni, a agent je navodno morao da se ilegalno pređe iz Ukrajine na teritoriju Rusije kako bi sproveo operaciju.

Za hrabrost, čovek se drogirao, kod njega je pronađen mefedron. Da bi prikupio dokaze, imao je GPS lokator i video kamera koji su mu ušiveni u odeću, a diktafon je prerušen u upaljač. Prema rečima pritvorenika, on je na poverljivoj osnovi radio sa Ukrajinskom migracionom službom od 2019. godine i prethodno je učestvovao u specijalnim operacijama.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track