NAGAZILI NA SKRIVENU BOMBU: U eksploziji na istoku Avganistana poginuo talibanski borac! Među povređenima ima i civila FOTO
Foto: Hamidullah / Xinhua News / Profimedia

džalalabad

NAGAZILI NA SKRIVENU BOMBU: U eksploziji na istoku Avganistana poginuo talibanski borac! Među povređenima ima i civila FOTO

Planeta -

Najmanje jedna osoba je poginula, a sedam je ranjeno u eksploziji bombe u istočnoj avganistanskoj pokrajini Nangaharu koja je pogodila talibanski konvoj u subotu, rekli su lokalni zvaničnici i očevici.

Eksplozija se dogodila u Džalalabadu, glavnom gradu pokrajine Nangahara, u 8 sati po lokalnom vremenu, rekao je talibanski glasnogovornik za dpa ne dajući detalje.

Izvor u nangaharskoj regionalnoj bolnici rekao je da je talibanski borac poginuo i da je ranjeno sedam osoba, među kojima četvoro civila, i da su odvezeni u bolnicu.

Pozivajući se na očevice, lokalni mediji izvestili su da je eksploziju izazvala skrivena bomba uz put koja je eksplodirala kada je naišao konvoj talibanskih boraca.

0634185453, Avganistan, eksplozija, Džalalabad
foto: Hamidullah / Xinhua News / Profimedia

Ciljana ubistva i eksplozije u porastu su u istočnoj pokrajini Nangaharu, nekad uporištu Islamske države, otkad su talibani preuzeli kontrolu nad Avganistanom sredinom avgusta.

Islamska država preuzela je odgovornost za neke od nedavnih napada.

Talibani i Islamska država borili su se jedni protiv drugih u prošlosti.

Visoki talibanski zvaničnik nedavno je tvrdio da teroristička grupa Islamska država ne predstavlja pretnju u Avganistanu i da talibani mogu da je obuzdaju.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track