NEMA VIŠE BRIJANJA: Talibani zabranili muškarcima da se briju, a ni popularne frizure nisu u skladu sa islamskim zakonima
Foto: WAKIL KOHSAR / AFP / Profimedia, Profimedia

zemlja bradatih i čupavih

NEMA VIŠE BRIJANJA: Talibani zabranili muškarcima da se briju, a ni popularne frizure nisu u skladu sa islamskim zakonima

Planeta -

Talibani su zabranili berberinima u provinciji Helmand da briju il skraćuju brade Avganistancima jer to nije u skladu sa njihovom interpretacijom islamskog zakona.

Svako ko prekrši ovu zabranu će biti kažnjen, upozorili su talibani. Berbernice u Kabulu takođe su dobile slično upozorenje.

"Niko nema pravo da se žali", navode dalje talibani koji su poslali "tajne agente" da provere da li berbernice i frizerski saloni poštuju njihova pravila, koja takođe podrazumevaju i puštanje muzike.

Takođe, frizerima je zabranjeno da prave frizure po ugledu na američke.

"Godinama su mi u salon dolazili mladi kako bi bili u trendu. Sada nema svrhe da nastavim sa ovim poslom", rekao je jedan berberin BBC-u.

Slično se dogodilo i tokom prve vladavine talibana, kada je muškarcima zabranjeno da se briju i nose "pomodne" frizure, zbog čega je zemlja bila preplavljena muškarcima sa bradurinama.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track