NINDŽA ZASKOČIO AMERIČKE SPECJALCE: Prvo ih propitivao pa počeo da lema! Morali da beže i zaključali se u hangaru! VIDEO
Foto: EPA/JALIL REZAYEE, Profimedia

bruka

NINDŽA ZASKOČIO AMERIČKE SPECJALCE: Prvo ih propitivao pa počeo da lema! Morali da beže i zaključali se u hangaru! VIDEO

Planeta -

Muškarac naoružan samurajskim mačem, obučen kao nindža, napao je nekoliko vojnika specijalnih operacija koji su bili na obuci na kalifornijskom aerodromu, navodno ih primoravši da se sklone u hangar i naneo im rane koje su zahtevale ušivanje.

Bizarni napad dogodio se na aerodromu Iniokern, aerodromu u pustinji Mohave, oko 160 kilometara severno od Los Anđelesa, negde posle 1.00 ujutru 18. septembra, prema onome što se čini kao izveštaj o vojnom incidentu koji je podeljen na Instagramu i Redditu.

Čini se da zapisi iz policijske uprave Ridžkrest potvrđuju neke detalje u dokumentu objavljenom na društvenim mrežama na fotografiji kasno u sredu na kojoj se kaže da dva vojnika moraju ići na ušivanje pre nego što se vrate na dužnost.

Nakon što je potvrdio da se incident opisan u dokumentu koji je procurio na društvene mreže zaista dogodio, portparol Komande vazduhoplovstva Komande za specijalne operacije američke vojske, major Jeff Slinker rekao je da zvaničnici nemaju dodatnih informacija da dodaju.

Imena vojnika redigovana su na fotografiji koja je podeljena na društvenim mrežama - ali jedan je identifikovan kao štabni narednik, a drugi kao kapetan. Detalji sugerišu da su oni pripadnici 160. avijacijskog puka za posebne operacije, elitne helikopterske jedinice poznate pod imenom Noćni stalkeri.

Štabni narednik sedeo je ispred zgrade uprave u aerodromskom hangaru i pušio cigaretu kada mu je prišla "nepoznata osoba u punoj nindža odeći", navodi se u dokumentu.

Iz zapisa nije jasno da li je čovek zaista praktikovao ninđutsu.

"Da li znate ko sam ja?" upitao je nindža, na šta je vojnik odgovorio ne, prema dokumentu.

"Znaš li gde mi je porodica?" -upitao je tada čovek obučen u crno. Štabni narednik ponovo je odgovorio ne.

"Osoba u nindža odeći počela je da udara (vojnika), udarajući ga po telefonu, kolenu i nozi", navodi se u zapisniku.

Štabni narednik pobegao je preko parkinga da bi pobegao napadaču, a zatim je preskočio ogradu i ušao u upravnu zgradu, gde su on i kapetan zaključali vrata i pozvali hitnu.

U međuvremenu, čovek obučen kao nindža "šutirao je i probijao vrata i prozore“ pre nego što je otišao da zgrabi veliki blok asfalta, koji je progurao kroz prozor upravne zgrade.

Kapetan je pogođen komadom asfalta, navodi se u dokumentu na društvenim mrežama.

Prvi poziv za pomoć zabeležen je oko 01:20 sati, pokazuje dnevnik Policijske uprave Ridžkrest. Čovek "sa mačem" bio je na parkingu, a bila je najmanje jedna žrtva, navodi se u dnevniku.

Otprilike 30 minuta kasnije usledio je drugi poziv putem hitne službe: "26 pripadnika vojne policije koji se obučavaju na aerodromu", navodi se u dnevniku. "Sklonjeni u hangar pitajući se gde je pomoć."

Nindža je pobegao i uhapšen je na drugom mestu, prema dokumentu koji je podeljen na društvenim mrežama.

To ukazuje da su vojnici bili iz čete F, 2. bataljona, 160. SOAR -a, koji je bio zadužen za podršku u Nacionalnom centru za obuku Fort Irvin.

Fotografija izveštaja o incidentu podeljena je u sredu na Instagram stranici meme Dedi SOARbucks pre nego što se pojavila na Reditu.

Stranica Dedi SOARbacks objavila je još nekoliko mema koji ismijavaju četu i bataljon zbog incidenta.

Jedinica nije odmah odgovorio na upit kojim se traži potvrda informacija podijeljenih na društvenim medijima. Nije jasno koja je agencija za sprovođenje zakona odgovorila na pozive.

Kurir.rs/Stars end Strajps

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track