Najnovije vesti

OD SPREMAČICE DO NEUHVATLJIVE BOGATAŠICE: Svetlana je navodno bila Putinova ljubavnica, evo kako je postala milionerka preko noći
Foto: Kremlin Pool / Alamy / Alamy / Proekt Media / East2West News / Profimedia

afera pandorini papiri

OD SPREMAČICE DO NEUHVATLJIVE BOGATAŠICE: Svetlana je navodno bila Putinova ljubavnica, evo kako je postala milionerka preko noći

Planeta

Svetlana Krivonogih, navodna ljubavnica Vladimira Putina, jedna je od onih čije je ime privuklo veliku pažnju u takozvanim Pandorinim papirima.

Ovi dokumenti otkrivaju da je 46-godišnja Svetlana vlasnica stana u Monaku čija je vrednost procenjena na 4 miliona dolara, a koji je kupljen za nju preko tajne ofšor firme ubrzo nakon što je rodila ćerku Elizavetu.

Svetlana Krivonogih
Svetlana Krivonogihfoto: Proekt Media / East2West News / Profimedia

Ipak, pored činjenice da je Krivonogih vlasnica ovog luksuznog stana na četvrtom spratu, koji se nalazi u stambenom bloku Monte Karlo Star, odmah ispod poznatog kazina, otkriveno je i da ova dama raspolaže sa oko 100 miliona dolara imovine, što uključuje i jahtu, kao i akcije nekih od najvrednijih državnih kompanija u Rusiji, piše Dejli mejl.

Ni Krivonogih, ali ni njena ćerka nisu komentarisale ova otkrića. One nikada u javnosti nisu govorile o spekulacijama da je Putin otac, a ni Kremlj se nije oglasio povodom ovih glasina, ali je Elizaveta jednom prilikom rekla da je moguće da pomalo liči na Putina iz mladosti.

Inače, ova studentkinja je zvezda društvenih mreža sa više od 80.000 pratilaca, vrlo je popularna i kao di džej, a ima i sopstvenu modnu liniju. Poslednje mesece provela je u Parizu usled restrikcija zbog kovida-19.

Podsetimo, Putinov portparol je, kada je priča prvi put procurila, istakao da navodi o vanbračnom detetu "nisu baš uverljivi" i da su "neosnovani", ali to nije sprečilo govorkanje i nagađanje.

Elizaveta Krivonogih je navodno tajna Putinova ćerka
Elizaveta Krivonogih je navodno tajna Putinova ćerka foto: Instagram / East2West News / Profimedia

Putin je vezu sa Svetlanom navodno okončao u periodu kada je prvi put bio romantično povezan sa gimnastičarkom Alinom Kabajevom (38), koja je sada na čelu velike prokremaljske medijske kompanije. Ni Kabajeva ni Kremlj nikada nisu potvrdili takav odnos, no pojavila su se nagađanja da sa ovom ženom ima i porodicu.

"Imam privatni život u koji ne dozvoljavam da se mešaju. To mora da se poštuje", rekao je svojevremeno.

S druge strane proslavljena gimnastičarka je jednom prilikom rekla da ima čoveka koga "jako voli". "Ponekad se osećam toliko srećno, da se čak i uplašim", prokomentarisala je, piše Dejli mejl.

Zvanično Putin ima dve ćerke sa bivšom suprugom Ljudmilom.

Kako je Svetlana preko noći postala milionerka?

Svetlana, neuhvatljiva milionerka, živi u Sankt Peterburgu u najelitnijem delu grada - takozvanim Kamenim ostrvima, gde su stanove mogli da kupe isključivo ljudi bliski unutrašnjem krugu Vladimira Putina.

Kako piše Proekt media, Svetlana je detinjstvo navodno provela u zajedničkom stanu u poslovnom okrugu Sankt Peterburga, okružena kriminalnim miljeem.

0590054506, Svetlana Krivonogi
foto: social media / east2west news / East2West News / Profimedia

"Bilo je to vrlo jednostavno detinjstvo" priseća se prijatelj Krivonogih. Njena porodica nije imala novca, a nakon što je završila srednju školu, Svetlana je neko vreme radila kao spremačica u jednoj prodavnici. Kasnije je pohađala Univerzitet za ekonomiju i finansije, ali kada su kolege sa studija zamoljeni da je opišu, oni su samo slegnuli ramena. "Ne sećam se da sam je ikada video na predavanju, čak se ne sećam ni da sam je video na ceremoniji mature", rekao je jedan kolega.

Krivonogih je diplomu dobila 2000, otprilike u istom periodu kada je njen život drastično počeo da se menja. Ona je sa majkom napustila svoj stan i postala je vlasnica rezidencije na najtraženijoj lokaciju u Sankt Peterburgu, piše "Proekt media". Danas, prema procenama "Proekta", porodica Krivonogih poseduje nekretnine u Peterburgu, Moskvi i Sočiju koje su procenjene na više od 1,1 milijardi rubalja.

Bivše komšije iz kvarta na pitanje o neočekivanom bogatstvu Krivonogih kažu da je Svetlana tokom 90-ih imala bogatog dobrotvora, navodno člana tadašnje peterburške vlade. Ona je 2001. počela da radi u Banci Rusije, a ubrzo je postala i akcionar. Danas poseduje 2,8 odsto akcija ove banke.

0571682790, Svetlana Krivonogi
foto: Proekt Media / East2West News / Profimedia

Zanimljivo je i da je Svetlana vlasnica 75 odsto kompanije Ozon koja upravlja Igora Ski centrom, inače omiljenim planinskim centrom Vladimira Putina.

Navodno je veza između Svetlane i Putina otpočela još tokom 90-ih, a potrajala je sve do početka 2000-ih. Na pitanje o ovom odnosu dva Putinova poznanika žestoko su reagovala, ne poručući da imaju informacije o tome, ali su otvoreno odbili da razgovaraju na tu temu. "Možda sam nešto čuo, ali neću o tome", rekao je jedan od njih.

Krivnogih je 2003. dobila ćerku, a u kopijama dokumenata do kojih je došao "Proekt media" otac Elizavete Krivonogih nije naveden, ali je poznato njeno prezime nasleđeno od oca (patronim): Vladimirovna.

Elizaveta živi pod drugim imenom i prezumenom već godinama, a mediji tvrde da se na mrežama predstavlja kao Luiza Rozova i neodoljivo liči na Putina. Čak je odrađena i matematička analiza lika i navodno je sličnost lica 70,44 odsto.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track