TINEJDŽERU KOJI JE POBIO LJUDE NA UNIVERZITETU U RUSIJI AMPUTIRANA NOGA I UKLONJEN METAK IZ GRUDNOG KOŠA: Roditelji ga se odrekli
Foto: Printscreen/Военный Осведомитель

USMRTIO ŠESTORO

TINEJDŽERU KOJI JE POBIO LJUDE NA UNIVERZITETU U RUSIJI AMPUTIRANA NOGA I UKLONJEN METAK IZ GRUDNOG KOŠA: Roditelji ga se odrekli

Planeta -

Timuru Bekmansurovu (18), koji se tereti za ubistvo šest i ranjavanje više od 40 osoba na Univerzitetu u Permu, amputirana je noga i uklonjen je metak iz grudnog koša, javljaju svetski mediji.

Bekmansurov se nalazi na Odeljenju intenzivne nege u bolnici u Permu, i pod 24-časovnim je nadzorom policije.

Mediji prenose da je odmah po buđenju iz anestezije tražio da vidi roditelje, ali su ga se oni odrekli.

Podsetimo, Bekmansurov se tereti da je iz vatrenog oružja usmrtio šest, a ranio 47 osoba na Univerzitetu u Permu pre dve nedelje. Bekmansurov, koji je i sam student univerziteta, ušao je naoružan u kampus i krenuo nasumično da ubija ljude.

Timur Bekmansurov, Perm, pucnjava, Rusija
foto: Not supplied / East2West News / Profimedia

Studenti su u panici iskakali kroz prozore, a napadača je upucao saobraćajni policajac koji je među prvim stigao na mesto zločina.

Bekmansurov još nije ispitan, ali je trenutno stabilnog zdravstvenog stanja i skinut je sa respiratora, te se očekuje da bi uskoro mogao da da iskaz.

Njegovi roditelji nisu išli u bolnicu da ga posete, niti su se raspitivali o njegovom zdravstvenom stanju - navode mediji.

Perm, univerzitet, pucnjava
foto: Screenshot Vesti.ru

Marat Bekmansurov (40), otac napadača, radio je kao policajac, pre nego što je postao plaćenik koji je išao da se bori u Siriji i Ukrajini. On je priznao da je pomogao sinu da kupi oružje, koje je Timur koristio prilikom napada na univerzitet.

- On je štedeo novac da bi kupio pištolj, a ja sam mu dodao oko 400 evra da bi mogao da ga kupi - rekao je otac.

Marat je rekao da je njegov sin prošao sve lekarske preglede i da je dobio dozvolu za lov, što mu je omogućilo da kupi pumparicu.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja